Seria B se nastavlja sa 19 klubova, tri kluba otpisana

Kraj konfuzije

Seria B se nastavlja sa 19 klubova, tri kluba otpisana

Fudbalski savez Italije u ponedjeljak je donio zvaničnu odluku da se ova sezona Serije B nastavi sa 19 klubova, čime je okončana konfuzna situacija koja je zadesila ovo prvenstvo već na samom startu.

Problemi u italijanskoj drugoj ligi nastali su kada su Bari, Avellino i Cesena bankrotirali na samom startu sezone, pa je liga sa 22 spala na 19 klubova.

U međuvremenu se čak pet klubova iz Serije C (Catania, Novara, Ternana, Pro Vercelli i Siena) javilo da popuni nastalu prazninu, ali je FS Italije nakon višednevnog razmatranja odbio tu mogućnost.

Seria B je kratko bila čak i suspendovana, ali će nakon usvajanja ove odluke nastaviti sa normalnim funkcionisanjem, a šta će dalje biti sa tri kluba koja su otpisana ostaje da se vidi.

U italijanskoj drugoj ligi je za sada odigrano šest kola, a trenutni lider na tabeli je Verona sa 13 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi