Avramovski tvrdi da zna recept za uspjeh Sarajeva

Novo pojačanje bordo tima

Avramovski tvrdi da zna recept za uspjeh Sarajeva

E. Škorić

Reprezentativac Sjeverne Makedonije Daniel Avramovski danas je potpisao ugovor s FK Sarajevo.

Avramovski je zadužio dres s brojem 27 i dolazi kao jedno od najvećih pojačanja u Premijer ligi ove zime. On će imati priliku da sarađuje sa svojim bivšim trenerom i zemljakom Aleksandrom Vasoskim, a za zvaničnu stranicu bordo kluba iznio je prve impresije.

“Prvi utisci su jako pozivni. Upoznao sam se svim igračima, trenerima i članovima medicinskog tima. Nadam se da će ovaj period navikavanja na novi klub brzo proći, ali momci su svi tu za mene i vjerujem da ćemo imati dobru saradnju na terenu i van njega. Zbog čega Sarajevo? Uživao sam u saradnji s trenerom Vasoskim u Vardaru, a projekt kluba koji mi je prezentiran pokazuje ozbiljnost i dugoročnost. Potezi u ovom prelaznom roku to potvrđuju. Dosta mojih bivših saigrača danas je u Sarajevu. Poznajem dobro Suljića, Kobiljara, Lazića i Velkoskog i informacije koje imam o FK Sarajevo govore da je riječ o velikom klubu s fantastičnim navijačima. “, rekao je Avramovski, dodavši:

“Moja prirodna pozicija je iza napadača, ali sam dosta utakmica igrao i na krilu. Na te dvije pozicije se najbolje osjećam na terenu i mislim da tu mogu pokazati najbolje svoje kvalitete.”

“Poznajem trenera, sarađivali smo u Vardaru. Trener Vasoski poznaje moje kvalitete, zna gdje mogu najviše pružiti na terenu. Osim njega, moram istaći i Krstu Velkoskog. Prije nekih osam godina bili smo u istom timu, igrali smo zajedno. Prijatelji smo i privatno i u toku njegove karijere, pratio sam njegove nastupe za Sarajevo”, rekao je Avramovski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj istakao je kako želi Sarajevo da igra u nastavku sezone.

“Želimo igrati efektno, lijepo, borbeno, uz veliko zajedništvo na terenu, kako među igračima, tako i s našim navijačima. To je recept za uspjeh Sarajeva u mojim očima.”, zaključio je Avramovski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mehamda
Sretno momci samo jako
10 0
E.Car
Rahmanović je za tebe Ronaldo!!! Kad ti pola godine u jednom Kayseriu nisi mogao odigrati ni minute.....nemam riječi!
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti