Još jedan pokajnik - Otišao u S. Arabiju, a sada otkriva: "Mnogi igrači su nezadovoljni!"
Aymeric Laporte nije zadovoljan svime u Saudijskoj Arabiji.

Laporte iskreno

Još jedan pokajnik - Otišao u S. Arabiju, a sada otkriva: "Mnogi igrači su nezadovoljni!"

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo prošle zime je započeo val odlazaka zvijezda u Saudijsku Arabiju. Međutim, čini se da je on najsretniji, dok drugi baš i nisu.

Jedan od igrača koji je u ljeto 2023. godine otišao iz Evrope u Saudijsku Arabiju je i defanzivac Aymeric Laporte. 

Španac je napustio Manchester City i potpisao za Al-Nassr. Upravo u tom klubu igra i Ronaldo, no čini se da Laporte nije baš najzadovoljniji.

Aymeric Laporte i kritike za Saudijsku Arabiju

Bez dlake na jeziku je Laporte govorio o samom odnosu prema igračima. Čini se da ih u ovoj azijskoj zemlji ne paze dovoljno.

"Ustvari, mnogi igrači su nezadovoljni, ali mi radimo svaki dan, pregovaramo da tako kažem, pa ćemo vidjeti da li će se stvari malo popraviti, jer i za njih je to nešto novo, imati evropske igrače koji već imaju duge karijere. Možda nisu navikli na to i treba da se prilagode.

Brinu se o nama, ali nedovoljno za moj ukus. Drugim riječima, u Evropi te dobro plaćaju, ali i mnogo bolje brinu o tebi. Da budem iskren, mnogi od nas nisu došli samo zbog fudbala. Mnogi su zadovoljni, ali tražim i nešto drugo osim finansijskog aspekta. Što se tiče kvaliteta života, očekivao sam nešto drugačije", rekao je Laporte.

Oglasi

Inače, Aymeric Laporte je na spisku igrača koji bi se ove zime mogli vratiti u Evropu. Za njegove usluge zainteresovan je ni manje ni više no Real Madrid.

Problemi Karima Benzeme

I Karim Benzema je jedan od igrača koji ima probleme u Saudijskoj Arabiji. No, čini se kako je Francuz sam sebi za to kriv.

Karim Benzema je, naime, prije više od tri sedmice otišao na odmor. Uslijedio je to nakon što je deaktivirao svoj profil na Instagramu.

Destinacija odmora poznatog napadača bila je Mauricijus. U klub je kasnio nevjerovatnih 17 dana, o čemu je za inostrane medije govorio neimenovani izvor.

"Benzema je stigao u Saudijsku Arabiju u četvrtak uveče, sa 17 dana zakašnjenja. Trebao je da se vrati 2. januara. Klub jeljut zbog onoga što se dogodilo jer nije mogao da ga kontaktira deset dana", rekao je izvor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije