Brzo otišli, još brže se vraćaju: Šest velikih zvijezda iz S. Arabije se vraća u Evropu!?
Karim Benzema predvodi listu od šest zvijezda koje bi se iz Saudijske Arabije mogle vratitiu u Evropu.

Benzema prvi na listi

Brzo otišli, još brže se vraćaju: Šest velikih zvijezda iz S. Arabije se vraća u Evropu!?

E. Ganibegović

Prije godinu dana Cristiano Ronaldo je otišao u Saudijsku Arabiju kao prva velika zvijezda. Ljetos se taj broj višestruko povećao invazijom drugih zvijezda u ovu zemlju, no čini se da bi sada šest njih moglo nazad u Evropu.

Mediji u inostranstvu pišu kako bi se šest velikih zvijezda moglo iz Saudijske Arabije vratiti u Evropu već ove zime. Prijelazni rok traje do kraja januara, što znači da ima još više od pola mjeseca da se poslov realizuju.

Najspektakularnija glasina koja se pojavila tiče se Karima Benzeme. Nije baš zadovoljan uslovima u Saudijskoj Arabiji, a to sve će nastojati da iskoristi Arsenal i dovede ga u svoje redove, barem ako je vjerovati medijima na Otoku.

S druge strane, PSG je zainteresovan da Francuza alžirskog porijekla dovede na posudbu. On ima ugovor s Al-Ittihadom do 2026. godine.

Bivše zvijezde Liverpoola idu nazad?

Dosta glasina tiče se Jordana Hendersona i Roberta Firmina, koji su žarili i palili u dresu Liverpoola. Navodno bi njih dvojice bili spremni da se vrate u Evropu, no ne na Anfield.

Za Engleza je trenutno zainteresovan Ajax. Henderson ugovor s Al-Ettifaqom ima do ljeta 2026. godine, a velikan iz Amsterdama rado bi ga doveo na posudbu.

Oglasi

Što se Firmina tiče, on bi mogao nazad u Englesku. Napadač Al-Ahlija koji je postigao hat-trick na debiju pa "nestao", mogao bi u London gdje ga želi Fulham koji se bori za trofej u EFL Cupu.

Roberto Firmino nije postigao pogodak na 18 vezanih utakmica. 

Jota, ali ne Diogo nego Joao Pedro Neves Filipe, mogao bi napustiti Aziju nakon što je stigao iz Celtica. Igra vrlo malo i Al-Ittihadu, a za njegove usluge zainteresovan je Tottenham.

Al-Ittihad je njegove usluge platio 30 miliona eura i dao mu ugovor na tri godine. Sigurno da ga ispod te cijene ne bi ni prodao Spursima.

Fofana u Englesku, Laporte u Real Madrid?

Seko Fofana ima izglede da se vrati u Evropu. Ovaj veznjak na meti je Newcastlea. Podsjetimo, njega je Al-Nassr doveo prošlog ljeta za 25 miliona eura.

Aymeric Laporte, još jedan igrač Al-Nassra, mogao bi napustiti tim. Nedavno je odbio ponudu Real Madrida, no čini se da Kraljevi ne odustaju, te španski mediji pišu kako će Real Madrid za njega dati novu ponudu.

Jasno, jedini problem u svemu ovome je novac. Nema šanse da evropski klubovi mogu parirati saudijskim po platama i vidjet ćemo šta će biti od svega.

Top Komentari

Realno01
Izvor informacija Milan Tarot
0 1
gogs
Diogo Jota igra svaku za Liverpool, jeste li normalbi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti