Jack Grealish objavio fotografiju sa svojim fudbalskim idolom, legendu su samo rijetki prepoznali

Kakav je to napadač bio

Jack Grealish objavio fotografiju sa svojim fudbalskim idolom, legendu su samo rijetki prepoznali

Endin Čaušević

Jack Grealish izazvao je dosta pažnje svojim objavama na Instagramu jer je otkrio ko je bio njegov fudbalski idol u djetinjstvu i s njim je objavio fotografiju, no samo rijetki uspjeli su prepoznati legendu.

Grealish je rođen u Birminghamu i karijeru je počeo u Aston Villi iz koje je prije dvije godine za čak 120 miliona eura prešao u Manchester City.

Ovaj 28-godišnjak je postao važna karika u ekipi Pepa Guardiole, a protekle sezone je s Građanima osvojio skoro sve što je mogao što je i bio njegov cilj kada je iz Aston Ville stigao na Etihad.

Grealish je dosta aktivan i na društvenim mrežama, a svojim objavama sinoć je izazvao dosta pažnje na Instagramu.

Engleski reprezentativac objavio je niz fotografija pod nazivom "izvan terena", a jedna od njih izazvala je posebnu pažnju jer je otkrio ko je bio njegov fudbalski idol u djetinjstvu kada je tek počinjao da trenira.

Oglasi

Grealish je otkrio da je to legendarni kolumbijski napadač Juan Pablo Angel koji je ostavio subok trag igrajući za Aston Villu za koju je nastupao šest godina prije nego što je otišao u Sjedinjene Američke Države.

Angel je bio miljenik navijača Aston Villa, a za Grealisha daleko najdraži fudbaler ikad. Grealish je objavio fotografiju s Angelom, ali ono što je tužno jeste da su samo rijetki uspjeli prepoznati ovog Kolumbijca.

Grealish je Angelu posvetio dva storyja, a u jednom od njih poručio je: "Moj prvi junak. Postoji samo jedan Juan Pablo Angel".

Opis nije dostupan.

Angel je u Aston Villu stigao u januaru 2001. godine za 15 miliona eura iz River Platea. Iako nije baš blistao u toj polusezoni na kraju je Angel pokazao svoj kvalitet i postao jedan od legendi kluba iz Birminghama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Opis nije dostupan.

Za Aston Villu odigrao je 205 utakmica i zabio je 62 gola i upisao deset asistencija. Igrao je još za River, Atletico Naciona, New York Red Bull, LA Galaxy, i Chivas USA.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi