Azerbejdžan herojski pao u Moskvi

Širokov pogodio za minimalnu pobjedu Rusije

Azerbejdžan herojski pao u Moskvi

A. Haznadarević

Četvrto kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, susretom na Lužnjiki stadionu u Moskvi, otvorile su reprezentacije Rusije i Azerbejdžana, a nakon odigranih 90 minuta, Rusi su slavili sa minimalnih 1:0.

 

Da su gosti došli odlučni u namjeri da se nadigravaju sa Rusima, bilo je jasno već na samom početku meča, a podatak da je Azerbejdžan imao četiri kornera a domaćini nula, dovoljno oslikava situaciju.

 

Kako je meč odmicao, Rusi su sve češće uspijevali doći do kaznenog prostora Azerbejdžana. Ipak osim prečke Keržakova ništa značajno nismo mogli vidjeti.

 

U nastavku velika opsada gola Azerbejdžana, koja ipak nije donosila rezultat.

 

U očaju selektor domaćih Fabio Capello, u 79. minutu uvodi u igru napadača i svog posljednjeg džokera Alana Džagoeva, a iz igre izvodi Keržakova.

 

Samo četiri minuta kasnije, jedanesterac za Rusiju! Bistrov je srušen u šesnestercu gostiju, a Roman Širokov uspješno realizuje šut sa bijele tačke.

 

Do kraja nije bilo promijena pa su Rusi slavili minimalnom i teško izvojevanom pobjedom.

 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, 4. kolo

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Rusija - Azerbejdžan 1:0 (84. Širokov) 

 


szólj hozzá: 0sporte.ru | Rossija - Azerbajdzhan (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.