Senzacija u kvalifikacijama: Palestinci ovo čudo nisu očekivali
FOTO: EPA

Sve se sada otvara

Senzacija u kvalifikacijama: Palestinci ovo čudo nisu očekivali

Haris Zilić

Nastavak azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo donio je senzacionalan rezultat u drugom kolu grupe I. Autsajderi i jedna od slabijih azijskih selekcija, reprezntacija Bangladeša odigrala je 1:1 sa favorizovanim Libanonom.

Poveli su Libanonci 0:1 golom Osmana u 68. minuti, a poravnanje je donio Morsalin u 72. minuti utakmice.

Veliki bod za Bangladeš koji će ovoj azijskoj selekciji mnogo značiti, ali i donijeti skok na FIFA rang listi. Recimo da su u prvom kolu deklasirani od Australije rezultatom 7:0.

Ovaj bod slave i Palestinci koje očekuje težak duel drugog kola protiv Australije.

Obzirom na bod protiv Libanona u prvom kolu, sada je jasno da Palestincima do kraja dvije pobjede protiv Bangladeša skoro pa garantuju plasman u glavnu rundu kvalifikacija i borbu za Mundijal.

Oglasi

Ako i izgube od Libanona to im neće puno poremtiti stvari, osim ako Libanonci ne iznenade Australiju do kraja kvalifikacija u što je teško povjerovati.

Bangladeš slavi i dugo će slaviti veliki bod u grupnoj fazi, a u Libanonu se s pravom hvataju za glavu.

Koliko je Bangladeš slabija selekcija govori podatak da su u grupnu fazu došli nakon pretkvalifikacija.

U prvoj rundi kvalifikacija jedva su prošli nakon dvomeča sa Maldivima. U prvom duelu na Maldivima bilo je 1:1, a onda je Bangladeš na svom terenu slavio sa 2:1 i ostvario veliki plasman i nastavak kvalifikacija.

A sada je došao vrijedan bod koji će biti od velikog samopouzdanja za reprezentaciju koja je na 183. mjestu FIFA rang liste. Libanon je recimo na 104. mjestu, a nedavno su bili i među 100 najboljih selekcija svijeta.

Top Komentari

CeZenicaLik
Imsallah
1 0
Pajkan
Da smo mi i tamo nebi se nigdje plasirali.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi