Oman šokirao Japan, Irak iznenadio Koreju
FOTO: EPA

Azijske kvalifikacije

Oman šokirao Japan, Irak iznenadio Koreju

Haris Zilić

Počela je finalna runda azijskih kvalifikacija za SP 2022. godine.

Prvo kolo je ponudilo već dva velika iznenađenja.

Reprezentacija Omana je u prvom meču grupe B šokirala je Japan sa 0:1, a gol odluke postigao je Shabi u 88. minuti meča. U ovoj grupi večeras još igraju Saudijska Arabija - Vijetnam i Australija - Kina.

Iznenađenje smo vidjeli i u prvom meču grupe A, gdje je Irak kao gost odigrao 0:0 protiv favorizovane Koreje. U ovoj grupi večeras igraju UAE - Libanon i Iran - Sirija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Plasman na SP 2022. godine u Katar izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje grupe, dok če trećeplasirane ekipe igrati azijski baraž. Pobjednik azijskog baraža igrat će interkontinentalni baraž, a pobjednik tog baraža izborit će plasman na SP u Katar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije