'Plaćenici' počastili bogate vlasnike - Sudar divova svjetskog fudbala donio spektakl
Foto - Al Nassr

Al Nassr savladao Al Ahli

'Plaćenici' počastili bogate vlasnike - Sudar divova svjetskog fudbala donio spektakl

Midhat Šljivak

Al Nassr je u velikom derbiju 7. kola prvenstva Saudijske Arabije pobijedio Al Ahli s 4:3. Bogataši iz ove zemlje mogli su uživati u fenomenalnoj izvedbi zvijezda i čak sedam golova.

Al Nassr je u spektakularnom meču savladao Al Ahli s 4:3. Meč je punio istinski spektakl, baš ono što su bogati Arapi i tražili dovođenjem velikih zvijezda u sviju ligu.

Domaći sastav je fenomenalno ušao u meč. Već u četvrtoj minuti Cristiano Ronaldo postiže gol za 1:0, a samo 13 minuta kasnije na scenu stupa Anderson Talisca i postiže gol za 2:0.

Prednost je u tim trenucima mogla biti i veća, ali svjedočili smo nestvarnom promašaju Ronalda, te još nekoliko promašaja pred golom Al Ahlija.

Gosti se vraćaju u igru u 30. minuti. Franck Kessie koristi šansu i zabija za 2:1, no ni to nije bilo sve u prvom poluvremenu koje je produženo čak 12 minuta.

Oglasi

Anderson Talisca ponovo je stupio na scenu. Spektakularno je pogodio i donio je svom timu prednost od 3:1 na poluvremenu.

Al Ahli se ponovo vraća nakon samo pet minuta u nastavku. Dosuđen je penal kojeg u pogodak pretvara Riyad Mahrez za 3:2.

Nije dugo trajala radost Al Ahlija. Samo dvije minute kasnije Cristiano Ronaldo postiže pogodak za 4:2 i ponovo vraća prednost od dva razlike svom timu.

Uzbuđenima naravno nije bilo kraja. Al Brikan u 87. minuti smanjuje na 4:3, imali su gosti još 11 minuta u nadoknadi da pokušaju doći do boda, ali nisu uspjeli.

Ostalo je na kraju 4:3 za Al Nassr. Peta je to pobjeda ovog tima u sezoni i sada baš kao i Al Ahli imaju 15 bodova, tri manje od vodećeg Al-Ittihada.

Saudijska Arabija, 8. kolo:

Al Nassr - Al Ahli 4:3

Top Komentari

Aspirator
"Sudar divova svjetskog fudbala" e sad nas stvarno zaebavas
1 1
Sioux1921
Ovaj ss stvarno treba ukinuti,imali koja druga nasa stranica za sport
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi