Ni kečeri mu nisu ravni: Na terenu je proveo samo pet sekundi nakon brutalnog starta

Igrači nisu mogli vjerovati šta vide

Ni kečeri mu nisu ravni: Na terenu je proveo samo pet sekundi nakon brutalnog starta

Haris Zilić

Nevjerovatnu situaciju smo vidjeli na azijskom fudbalskom prvenstvu do 20 godina u duelu selekcija Tadžikistana i Jordana. Trenutak koji će se sigurno dugo prepričavati u fudbalskim krugovima.

Reprezentativac Jordana Baker Kalbouneh je nakon samo pet sekundi igre dobio direktan crveni karton.

On je u jednom duelu bukvalno nokautirao protivnika, udario ga je kopačkom u glavu i sudija je odmah pokazao crveni karton.

Zaista snimak nakon kojeg su i komentatori ostali u šoku. Igrači na terenu također nisu mogli vjerovati šta se desilo. Sve je izgledalo brutalno od strane Jordanca.

Namjere nije bilo, ali jednostavno u prevelikoj želji desio se prekršaj koji je težak i za gledati.

Oglasi

Crveni karton nije poremetio Jordan jer su u pomenutoj utakmici slavili sa 2:0.

Strijelci golova bili su Al Azaizah u sedmoj i Darwish u 25. minuti utakmice.

U pitanju je bilo prvo kolo azijskog šampionata za U20 kategorije u okviru grupe C.

Pored dvije navedene selekcije u ovoj grupi se nalaze još Južna Koreja i Oman, a u njihovom duelu Korejanci su slavili sa 4:0.

Za reprezentativca Jordana sigurno predstoji kazna i duža pauza, pa je pitanje da li će se vratiti do nokaut faze ako njegova selekcija naravno izbori plasman u nokaut fazu šampionata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi