Muminović se proslavio u meču Kupa: Štilićev penal graniči sa nemogućim, šef mi je rekao da čekam...

Junak pobjede Tuzlaka nad Željezničarom u Kupu BiH

Muminović se proslavio u meču Kupa: Štilićev penal graniči sa nemogućim, šef mi je rekao da čekam... · Intervju

S. Mlaćo

Nogometaši Tuzle City savladali su u srijedu po drugi put u samo par dana sarajevski Željezničar i izborili plasman u polufinale Kupa BiH.

Sada je Tuzlake čekao nešto teži posao u odnosu na subotu, a prolaz dalje izborili su boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Golman Azir Muminović odbranio je čak dva jedanaesterca, te tako bio glavni junak svog tima. Upravo je Muminović za SportSport.ba govorio o otvaranju drugog dijela sezone, penalima protiv Željezničara, nedjeljnom meču sa Zrinjskim, očekivanja od ove sezone...

Prve riječi bile su vezane za meč Kupa.

"Lošije smo otvorili utakmicu, prihvatili smo igru Željezničara. U drugom poluvremenu smo počeli igrati nogomet koji treniramo, tu pas igru, a to se odmah isplatilo. Postigli smo odmah i pogodak. Kasnije je bilo i neke panike, oni su izjednačili, a penali su lutrija. Imali smo sreće, a mislim da smo i zaslužili to", kaže Muminović.

Sreća nije bila saveznik mlađe sarajevskog premijerligaša u prvom dijelu sezone, no sada se ipak vratila. Kada je bilo najpotrebnije.

Oglasi

"Baš tako. Na kraju smo imali i sreće kada je Kobbie blokirao, lopta pogodila stativu i vratila se meni u ruke. Baš smo komentarisali da je ovo prošla polusezona da bi lopta lagano ušla u gol i ispali bi".

Husref Musemić je kazao da je Muminović bio nemiran na početku izvođenja penala, te da mu je to i sugerisao.

"Pokušao sam neku svoju taktiku protiv Štilića i ostalih, bio sam na početku nemiran, da njih ne čekam do kraja. Onakav penal Štilića graniči sa nemogućim. Šef mi je sugerisao da se smirim i da čekam do kraja, to sam i učinio, te odbranio dva naredna penala".

Penali za 1/2 Finale Kupa BiH

Posted by FK Tuzla City on Thursday, March 11, 2021

Meč sa Tušnja nije bio u TV prijenosu, no prema izvještajima novinara sa lica mjesta Tuzlaci su zaista imali puno sreće u posljednjoj minuti. Lopta je na putu ka golu pogodila jednu flašicu, te na kraju umjesto u praznu mrežu udarila u stativu.

Oglasi

"Nisam to vidio. Šutirao je Štilić ili neko, ja sam se bacio desno, okrenuo sam se i lopta je bila ispred. Ovi iza gola govore da je bila tu flašica, ja nisam vidio najbolje".

Drugi dio sezone Tuzlaci su otvorili sa dvije pobjede.

"Prva utakmica je bio derbi. Derbi ko derbi uvijek je težak, Sloboda je dobra ekipa. Drugi meč je bio protiv Željezničara, tu smo baš bili najdmoćniji, pokazali smo svu našu moć".

Već u nedjelju novi izazov za Tuzlu City. Rival će u Mostaru biti HŠK Zrinjski koji također traži svoje mjesto u Evropi".

"Prema nekim informacijama koje imamo oni su u problemima sa povrijeđenim i kartoniranim igračima. Svakako da će biti veoma teško".

Tuzla City ima dva sjajna golmana. Pored Muminovića tu je i Nevres Fejzić, a u nastavku sezone 'jedinica' je bar za sada Muminović.

"Između nas postoji dobra veza, nemamo loše razmišljanje jedan o drugom, čak naprotiv. Podrška smo jedan drugom, drago mi je da dijelim svlačionicu sa nekim takvim, na kraju i kad ne braniš, ne bude ti krivo. I kada je on na golu, znaš da je sve fer i korektno, da pravi momak stoji na golu i da će za tim dati maksimum. Drago mi je da od njega mogu nešto naučiti. Mi do zadnjeg dana nismo znali ko će braniti, samo smo radili i spremali se za nastavak sezone".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U FK Tuzla City ne kriju da je cilj izboriti Evropu. Za sada taj cilj traže na dva fronta.

"Vidjet ćemo dokle ćemo dogurati, ne želim da se opečemo na kraju. Ciljevi su visoki, gurat ćemo na oba fronta, pa vidjet ćemo. Najzadovoljniji bi bio kada bi na tabeli bili bilo gdje, a da osvojimo Kup", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba golman FK Tuzla City Azir Muminović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

11plavihsampiona
Ovo sam ima u kukuruz ligi kao sto je nasa. Ima tačno slika na klixu gdje se vidi da je lola naslonio flasu na stativu i ovo da je normalna liga bi se računalo kao kršenje pravila igre i dosudjen bi bio jedanaesterac. Al posto je kukuruz liga može se sta se hoce. Tuzlacima svaka čast na prolazu nije do nih vec do ovih sto vode ovo takmicenje! Gdje u tri utakmice ionako loseg Zelju sudije radikalno ostete za derbi ponisten cist gol, drugo kolo izmisljen penal za tuzlu, sad ova lakrdija. Dok sudije protiv Borca se suspenduju...
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi