Azra Numanović: Uspješna sezona, okrećemo se novim izazovima

20. titula za SFK Sarajevo 2000

Azra Numanović: Uspješna sezona, okrećemo se novim izazovima

O. Lekić

Nogometašica SF Sarajevo 2000 Azra Numanović zadovoljna je kompletnom sezonom u kojoj je sarajevska ekipa stigla do 20. titule. 

SFK Sarajevo 2000 po 20. put je postao prvak Bosne i Hercegovine i sa ovakvim rezultatom ne može se pohvaliti nijedan sportski kolektiv u našoj zemlji.

Nogometašice SFK Sarajevo su tokom cijele sezone dominirale i još jednom su pokazale da su u Bosni i Hercegovini neprikosnovene.

Dvadeset odigranih utakmica, 19 pobjeda i jedan remi uz nevjerovatnu gol razliku govore o dominaciji kakva se rijetko viđa, ne samo u fudbalu, nego u bilo kojem sportu.

Prije meča odigranog prošlog vikenda nogometašicama sarajevkog kluba uručen je i pehar, a nekoliko dana nakon toga za SportSport.ba je govorila Azra Numanović.

"Presretne smo zbog ostvarenog rezultata u ovoj sezoni. Znale smo proslaviti šampionsku titulu, koja nam je uručena na Koševu proteklog vikenda. Za nas je ovo jedna vrlo uspješna sezone, s obzirom na to da smo igrale sa dosta mladim timom. Druga zvjezdica na klupskom grbu potvrda je kontinuiteta, predanog rada i naših jasnih ambicija. Okrećemo se već novim izazovima, učešću u UEFA Ligi prvaka, gdje će se uskoro održati žrijeb", rekla je Azra Numanović, igračica i generalna sekretarka SFK 2000 Sarajevo.

Dodajmo i da sutra SFK Sarajevo 2000 u okviru 21. kola gostuje kod ŽNK Široki Brijeg gdje će gotovo sigurno doći do 20. pobjede u sezoni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi