Prije dva mjeseca niko nije znao za njega, a sada dobio ponudu karijere

Ounahi napušta Angers?

Prije dva mjeseca niko nije znao za njega, a sada dobio ponudu karijere

Endin Čaušević

Reprezentativac Maroka, Azzedine Ounahi, oduševio je fudbalski svijet svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru zbog čega je odmah bilo jasno da će ga francuski Angers zadržati u januaru u svojim redovima, a danas je za njega stigla i prva zvanična ponuda.

Maroko je bio sigurno najljepša priča Svjetskog prvenstva u Kataru jer su sve iznenadili svojim igrama i činjenicom da su uspjeli doći čak do polufinala što niko nije očekivao.

Marokanci su pokazali da imaju zaista odličnu ekipu, a tu je bilo nekoliko fudbalera koji su se posebno izdvojili.

Jedan od njih je i mladi veznjak Ounahi koji je u Kataru imao nekoliko sjajnih nastupa i skrenuo je na sebe pažnju mnogih evropskih klubova, te je jasno da će ga Angers teško zadržati ovog januara.

Ounahi se već sedmicama povezuje s nekoliko klubova iz najjačih evropskih liga, ali tek danas je na adresu Angersa stigla i prva zvanična ponuda za ovog 22-godišnjaka.

Ugledni L'Equipe objavio je danas da je najveći interes za Ounahija pokazao Leicester, te je engleski klub navodno poslao i prvu ponudu za mladog veznog igrača.

Leicester želi Ounahija dovesti na King Power stadion već u januaru i što prije završiti ovaj transfer, te sada nestrpljivo čekaju odgovor Angersa.

L'Equipe je objavio da je Leicester spreman platiti 20 miliona eura za ovog veznjaka, te da će dodatno platiti još 10 miliona eura ukoliko ovaj klub izbori Ligu prvaka dok Ounahi bude njihov član.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski klub pokušava izvući što više novca za Ounahija jer žele iskoristiti veliki interes za njega, ali ponuda Leicestera će im sigurno biti itekako primamljiva.

Ounahi je u Angers stigao na ljeto 2021. godone iz Avranchesa kao slobodan igrač, a sada bi ovaj klub od njegove prodaje mogao zaraditi zaista pravo bogatstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi