Azzurima 'zabio' nož u leđa, pa čistio svlačionicu
Foto: EPA

Ovo se rijetko viđa

Azzurima 'zabio' nož u leđa, pa čistio svlačionicu

Nogometna reprezentacija Švedske napravila je do sada najveće iznenađenje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U dvomeču baraža Šveđani su eliminisali četvorostrukog svjetskog prvaka, ekipu Italije, ostavivši je tako bez Svjetskog prvenstva prvi put poslije 60 godina. 

Najveće zasluge za to pripadaju selektoru Janneu Anderssonu. Nakon velikog uspjeha Skandinavac nije dozvolio da ga savladaju emocije, nije pošteno ni proslavio uspjeh, već je sakupljao smeće koje su ostavili njegovi igrači u svlačionici. 

Tu pomalo nevjerovatnu scenu su uhvatili i fotografi, a fotografija je izazvala veliki broj pozitivnih reakcija putem društvenih mreža. 

"Za mene, sve to ima veze sa poštovanjem. To je naša ideja, zezat ćemo se međusobno, ali ne želim da bilo ko kupi naše đubre. To je veoma važna vrijednost koju želim da svaki od mojih igrača posjeduje", kazao je Andersson koji je poznat po tome što puno pažnje poklanja ponašanju igrača izvan terena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Andersson je, inače, 55-godišnji stručnjak koji je selektor postao prošle godine. Cijelu je dosadašnju karijeru proveo u švedskim klubovima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi