Azzurri do remija u sudijskoj nadoknadi

Češka opravdala ulogu favorita

Azzurri do remija u sudijskoj nadoknadi

Lider u grupi B kvalifikacija za Mundijal, reprezentacija Italije u finišu utakmice postigla je pogodak vrijedan jednog boda na gostovanju kod Danske.

Italjaini su u 28. minutu utakmice poveli preko Osvalda, da bi Danci do izjednačenja uspjeli u finišu prvog poluvremena, kada je pogodio Bendtner. Isti igrač pogodio je deset minuta prije kraja za preokret Danske, da bi konačan rezultat u 91. Minutu postavio Aquilani.

Danska je kolo prije kraja trećeplasirana sa 13 bodova, isto koliko ima i drugoplasirana Bugarska. U stopu ih sa 12 bodova prati Češka Republika.

Česi su u La Valeti opravdali ulogu favorita protiv Malte, a konačan rezultat utakmice glasio je 4:1. Hubschman, Lafata, Kadlec i Pekhart pogađali su za goste, dok je čast Malte spasio Mifsud početkom drugog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije