Azzurri su nezaustavljivi!
(Foto: EPA)

Trijumf Italije

Azzurri su nezaustavljivi!

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Italije savladala je večeras u Tampereu Finsku sa 1:2 i tako je upisala i šestu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.


Azzurri su odigrali još jedan jako dobar meč i nakon njega i dalje imaju stopostotan učinak u kvalifikacijama.

Odlično prvo poluvrijeme izabranicima Roberta Mancinija nije donijelo prednost. Hradecky je bio sjajan na golu, a napadačima je falilo i preciznosti, pa se na odmor otišlo bez golova.

Ipak, u nastavku smo vidjeli tri pogotka. Italija je povela u 59. minuti preko Immobilea sa 0:1, da bi Finska izjednačila golom Pukkija sa bijele tačke u 72. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim, na semaforu nije dugo stajalo 1:1. Već u 79. minuti dosuđen je novi penal, ovog puta za Italiju, a Jorginho je precizan za pobjedu Azzurra od 1:2.

Promo

Top Komentari

OR7
eto sad se vidi kako je sve išlo u našu korist,samo da su jadovi pobijedili danas.....
18 0
Eno30
Ima tu matematike dosta sam Manchini je reko ako pobjedi Finsku da ce igrati da igračima koji dosad nisu dobivali minutaže igranja druga stvar Finska nemora znaciti da ce kuci dobiti Armeniju i ako dobiju mogu uzeti 6 bodova mi moramo sve pobjediti i bili bi drugi a ako Finska odigra nerjeseno sa Grcima mi bi trebali Finsku dobiti sa 3 nula jer bi tad imali isti broj bodova ali gleda se medzusobni duel ima tu jos svega ali Bosna ovakom igrom nemoze nista
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi