FK Borac očekuje izuzetan fudbalski kompleks

Prelijepo izdanje

FK Borac očekuje izuzetan fudbalski kompleks

Haris Zilić

Fudbalere Borca u četvrtak 14. jula očekuje revanš utakmica prvog pretkola UEFA konferencijske lige protiv ekipe B36 Torshvan sa Farskih ostrva.

U prvom meču u Modriči gdje je Borac igrao domaću utkamicu, Banjalučani su slavili sa 2:0 i imaju lijepu prednost pred uzvrat.

Utakmica na Farskim Ostrvima igrat će se na jednom simaptičnom fudbalskom stadionu kapaciteta 5.000 sjedećih mejsta, a riječ je o stadionu Gundadalur, koji je dom B36 Torshvana.

Stadion se nalazi na posebnoj loakciji, a odmah iza pomenutog stadiona oko 200 metara udaljenost nalazi se i Nacionalna arena gdje utakmice igra reprezentacija Farskih Ostrva.

Opis nije dostupan.

U blzini je i atletski stadion te nekoliko višefunkcionalnih dvorana, tako da je ovaj sportski kompleks izuzetno moderan u ovoj maloj skandinavskoj otočnoj državi.

Stadion Gundadalur ima i psoebnu gradnju. Centralna tribina je napravljena iz dva dijela. Dvije male tribine sa 1.000 sjedećih mejsta su razdvojene, a prekoputa se nalazi manja tribina sa 2.500 sjedećih mjesta.

Utakmica se mogu posmatrati i sa brežuljaka koji se nalazi iza golova, a teren je prekriven umjetnom travom kao što je slučaj u većini skandinavskih gradova.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Opis nije dostupan.

Iako su jedna od najmanjih država u Evropi Farska Ostrva i njihov glavni grad Torshvan se mogu pohvaliti veoma lijepim fudbalskim stadionima kojih se ne bi postidjele i veće evropske države.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Vico pravi u Banjaoj Luci ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi