Baba Rahman na korak od Chelseaja
Foto: EPA

Prelazi u redove londonskog tima

Baba Rahman na korak od Chelseaja

Edmir Škorić

Baba Rahman uskoro će doći u London na liječničke preglede, nakon čega bi trebao da potpiše za Chelsea.

Očekuje se da defanzivac Augsburga otputuje u London i da odradi liječničke preglede. Sve je izvjesnije da će uskoro postati novi član Chelseaja.

Njegov agent je potvrdio već da pregovara s prvacima Engleske, a menadžer Plavaca Jose Mourinho kazao je kako mu je neophodan igrač na poziciji lijevog beka pošto je Filipe Luis otišao u Atletico.

Dakle, kako sada stvari stoje, 21-godišnjak će potpisati za Chelsea, a ganski nogometaš je s Augsburgom ugovorom vezan do ljeta 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rahman je u karijeri igrao za Asante Kotoko i Greuther Furth, a u Augsburgu je od 2014. godine. Prošle sezone je upisao 31 nastup u Bundesligi, no nije bio strijelac niti jednom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.