Legenda Bayerna tvrdi da je Nagelsmannova djevojka razlog njegovog otkaza

Igračima je smetalo to što je novinarka

Legenda Bayerna tvrdi da je Nagelsmannova djevojka razlog njegovog otkaza

E. Oštraković

Bayern je iznenadio fudbalsku javnost i otpustio je Juliana Nagelsmanna, koji važi za sjajnog mladog trenera, a na njegovo mjesto došao je Thomas Thuchel.

Nagelsmann je Bayern preuzeo prije prošle sezone do Hansija Flicka, a u prvoj svojoj sezoni uspio je osvojiti Bundesligu.

Izgledalo je da ove sezone ide prema drugom naslovu, ali su se stvari u 2023. godini naglo promjenile i krenule su loše igre u domaćem prvenstvu.

U posljednjih deset utakmica u Bundesligi Bayern je ostvario samo pet pobjeda, te su prepustili prvo mjesto Borussiji Dortmund.

Nakon svega su se čelnici Bayerna odlučili da smijene Nagelsmanna sa pozicije trenera, te su umjesto njega doveli Tuchela.

Postoje razne stvari za koje se tvrdi da su presudile Nagelsmannu u Bayermu, a zanimljive stvari iznio je Markus Babbel.

On je za Bayern igrao od 1994. do 2000. godine, te je odigrao 261 utakmicu i osvojio je tri naslvoa, dva kupa i Kup UEFA.

Za Njemačku je odigrao 51 utakmicu i osvojio je Evropsko prvenstvo 1996. godine, a sjajno je igrao i u Liverpoolu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Znam da je to što Nagelsmann hoda s novinarkom Bilda bila velika tema u svlačionici te ništa manji problem igračima. Jako im je smetalo što je djevojka njihovog trenera novinarka najčitanijeg medija u državi. Igrači zbog toga nisu vjerovali Nagelsmannu naprosto jer su uvijek sumnjali da će ono što mu kažu završiti u novinama", rekao je Babbel.

Navodno je to bio najveći problem, te je upravo to koštalo posla Nagelsmanna.

Top Komentari

Sta god da bude riješili su se krtice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije