Babić: Naredne utakmice će pokazati gdje Čelik pripada
Trener Zeničana bio je ljut nakon veoma lošeg odnosa prema dresu, te igre i visokog poraza u Kupu protiv kakanjskog Rudara

Trener Zeničana pred duel sa Zrinjskim

Babić: Naredne utakmice će pokazati gdje Čelik pripada

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i bijeljinskog Radnika jedini su premijerligaši koji su u srijedu ispali već u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a fudbaleri zeničkog kluba pretrpjeli su pravu katastrofu u Kaknju kod federalnog ligaša Rudara, od kojeg su izgubili rezultatom 0:3.

Bez obzira na to što su nastupili u kombinovanom sastavu, sigurno da se poraz u Kupu odrazio na atmosferu u ekipu, a vremena za analize mnogo nema jer već u nedjelju, Zeničani gostuju kod jedne od najboljih ekipa u ligi.

Uoči gostovanja kod Zrinjskog, trener Marko Babić nada se da će se ekipa izdići iznad teškog poraza u srijedu, te da će svoje pravo lice pokazati u Mostaru.

"Naravno da ne možemo zaboraviti poraz od Rudara, ali ne smijemo padati u negativu. Moramo sve misli usmjeriti ka Zrinjskom i pokušati da se dobrom igrom iskupimo za poraz u Kupu. Protiv Rudara sam vidio na koga mogu računati, a na koga ne u ostatku sezone. Dobio sam jasnu sliku nakon srijede, svaki poraz boli, nadam se da ćemo u prvenstvu biti bolji iz utakmice u utakmicu" ističe Babić.

Za Čelik slijede dva gostovanja Zrinjskom i Radniku, gdje ekipa treba pokazati da li je spremna za nešto više u ovoj sezoni

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuju nas do pauze četiri utakmice, koje su naše četiri utakmice istine i nema mjesta laganju. To su naši ispiti, naše istine, da vidimo da li mi pripadamo ili ne pripadamo gornjem dijelu tabele. Biće velika borba, prva utakmica je već u nedjelju, idemo dan ranije u karantin. Očekujem da igrači pokažu svoje kvalitete, a oni koji dobiju šansu da daju svoj maksimum od prve do zadnje minute. Nemamo suspendovanih igrača, pojedinci imaju male probleme s povredama, nadam se da ćemo se Zrinjskom suprotstaviti u najjačem izdanju, te se predstaviti mostarskoj publici u dobrom izdanju", kazao je Marko Babić trener Čelika.

Mogući sastav za Zrinjski: Pavlović, Blažević, Ćubara, Vrhovac, Pecelj, Žuna, Perišić, Grahovac, Okić, Jamak i Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sako12
DRUGA LIGA!
0 3
gaziiiiJAaaa
Pasa ti si trener jos maximalno 4 kola..ali hajde, ako nista bit cete TIM sa najvise TRENERA u jednoj sezoni..
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti