Babo platio 20.000 eura da mu sin igra fudbal, bivši klub Edina Džeke to prihvatio!

Nevjerovatna priča iz Češke

Babo platio 20.000 eura da mu sin igra fudbal, bivši klub Edina Džeke to prihvatio!

Eldar Ganibegović

Fudbal je odavno postao jedan veliki biznis, ali ono što je uradio predsjednik češkog trećeligaša kako bi zaradio 20.000 eura je nevjerovatno. Epilog svega je da će babin sin zaigrati fudbal.

Vijesti iz Češke pokazuju da negdje čast ne igra ulogu u odnosu na novac. Portal idnes.cz javlja kako je češki trećeligaš Usti nad Labem registrovao 22-godišnjeg Martina Podhajskog koji nikada u životu nije igrao fudbal. 

Priča je zapravo prilično jednostavna i niko od glavnih aktera to ne krije. Naime, bogati otac 22-godišnjaka platio je 20.000 eura kako bi njegov sin mogao igrati fudbal, uz uslov da ne igra više od 10 minuta.

Predsjednik spomenutog češkog kluba kaže kako će mladića pokušati osposobiti kako bi na proljeće kročio na teren.

"Nikada nije igrao fudbal. Koliko ja znam, igrao ga je samo na video igricama. S druge strane, vidjeli smo mogućnost zarade od 20.000 eura. Ako nam neko ponudi toliki novac, odmah ću mu dopustiti da nam se pridruži", rekao je predsjednik kluba Premsyl Kuban.

Podhajsky je već registrovan u Fudbalskom savezu Češke, ali sada će tek početi učiti igrati fudbal. 

Oglasi

"Na jesen će početi trenirati i ako sve bude u redu zaigrat će na proljeće. Onda ćemo odigrati sedam utakmica zaredom kod kuće i tada će dobiti priliku", dodao je Kuban.

Podsjetimo, Usti nad Labem je bivši klub Edina Džeke. Dijamant je tu igrao na posudbi kada je iz Željezničara prešao u Teplice.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Džeko je 2005. godine na 15 utakmica za Usti postigao šest pogodaka, te se nakon toga vratio u Teplice.

Ovaj klub je u međuvremenu napustio drugoligaško društvo i o sebi su sada poslali negativnu sliku u svijet. 

Top Komentari

Delegat
Kasnite vi puno za nama
0 0
Delegat
Aaaaa sta je cudno to se kod nas odavno radi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi