Sjećate li se Bacaryja Sagne? Otkrio je jezivu istinu o sebi, sada ga niko ne bi poznao

Legendarni francuski bek

Sjećate li se Bacaryja Sagne? Otkrio je jezivu istinu o sebi, sada ga niko ne bi poznao

A. Čaušević

Prepoznatljiv po svojim plavim pletenicama Bacary Sagna je svojevremeno bio jedan od od najboljih desnih bekova svijet, ali nije mogao ni slutiti koliko štete će mu nanijeti njegov zaštitni znak te na neki način i ugroziti život.

Danas 41-godišnji Sagna živi u Dubaiju. U svjetskoj metropoli je odučio da provodi svoje penzionerske dane te se ponekad pojavi na određenom promotivnom događaju.

Međutim, nekako nezapaženo je prošla vijest koju je sam Francuz otkrio na društvenim mrežama i pravu dramu koju je proživio prije nekoliko mjeseci.

Nekada sjajnog beka ljubitelji fudbala uglavnom pamte po vrlo dobrim igrama u dresovima Arsenala i Manchester Cityja. Za to vrijeme je uglavnom nosio pletenice.

Ipak, na kraju su ga upravo te pletenice mogle skupo koštati da na vrijeme nije uočio grešku zbog čega je ljetos završio i na operacionom stolu te je morao presaditi kosu.

Oglasi

"Godinama sam nosio pletenice i očigledno oštetio svoje tjeme. Nisam znao što očekivati, ali bilo mi je drago vidjeti rezultat sljedeći dan. Nema boli, nema krvarenja", napisao je Sagna.

Francuz danas izgleda neprepoznatljivo za mnoge. Duža kosa za njega je postala misaona imenica te je uglavnom kratko ošišan.

Zanimljivo da i Sagna kao sve veći broj što bivših što aktivnih sportista redovno konzumira proces hidžabe, odnosno terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela.

Sagna se od fudbala oprostio 2019. godine, poslije toga se odlučio da za određene poslovne poduhvate, a jedan od njih je bio i prodaja ruksaka za planinarenje.

Oglasi

Posljednji klub u karijeri mu je bio kanadski Montreal, nakon što je jedno vrijeme bio član bivše italijanske senzacije Beneventa. Bilo je to 2017. godine.

Iako je bio sjajan fudbaler tokom karijere se nije naosvajao trofeja. Skupio je ukupno četiri medalje, a od značajnijih se izdvaja FA Cup sa Arsenalom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dugi niz godina je bio standardni reprezentativac Francuske. Za Trikolore je skupio 65 nastupa. Između ostalih nastupio je i na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Sagna u društvu dugogodišnje supruge Ludivine; Foto: Instagram

Još dok je bio na vrhuncu karijere oženio se sa dugogodišnjom djevojkom Ludivine Kadri, dobili su i dvoje djece, međutim već dugo vremena ne objavljuju zajedničke fotogafije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi