Bacca održava nadu Milanu da može do Evrope

Milan savladao Bolognu

Bacca održava nadu Milanu da može do Evrope

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana slavili su večeras na gostovanju protiv Bologne (1:0) u okviru 37. kola italijanske Serije A.

Rossoneri su uz dosta sreće večeras stigli do važna tri boda koja ih ostavljaju u igri da izbore plasman u Evropsku ligu na kraju sezone. 

Bologna je već u 12. minuti utakmice ostala sa igračem manje kada je mladi i neisusni Diawara u samo šest minuta zaradio dva žuta, odnosno crveni karton.

Milan je pokušao odmah da iskoristi brojčanu prednost, ali se Bologna odlično branila. Ipak, u finišu prvog poluvremena gosti su došli do vodstva, nakon što je siguran sa bijele tačke bio Carlos Bacca.

U drugom poluvremenu Milan je čuvao svoju prednost, dok je Bologna šanse čekala iz kontri. Dobru priliku domaći su imali u 65. minuti kada je Gastaldello šutirao tik pored dense stative.

Ipak, na kraju je ostalo minimalnih 1:0 za Milan koji se nalazi na šesto mjestu italijanske Serije A sa 57 bodova, dok je Bologna u sigurnoj zoni na 14. mjestu sa 41 bodom.

Seria A, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bologna - Milan 0:1


Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti