Bačena sjenka na Realovu veliku pobjedu: Ramos pao doping test, prošao nekažnjeno?
(Foto: EPA) Navodno je Ramosovo testiranje dva puta bilo problematično, ali nijednom nije snosio sankcije

Football Leaks ponovo uzburkao javnost

Bačena sjenka na Realovu veliku pobjedu: Ramos pao doping test, prošao nekažnjeno?

Football Leaks je opet izazvao potres u fudbalskom svijetu. Ovaj put je navodno razotkriveno zataškavanje pozitivnog doping testa kapitena Real Madrida, Sergija Ramosa.

UEFA je, navodno, zataškala slučaj pozitivnog doping testa Sergija Ramosa i to nakon finala Lige prvaka 2017. godine između Real Madrida i Juventusa.

Real Madrid je tada slavio sa 4:1, a Sergio Ramos je i zbog svojih postupaka na terenu tada naišao na kritike pošto mnogi smatraju da je odglumio udarac zbog kojeg je Cuadrado dobio crveni karton.

Sada dokumenti Football Leaksa govore da je Sergio Ramos nakon finala u Cardiffu bio pozitivan na desametazon.

Ovakve optužbe samo su posljednje u nizu koje dolaze iz Football Leaksa na razne adrese, a njemački Der Spiegel je još ranije najavio da će otkriti ime višestrukog osvajača Lige prvaka koji je pao na doping testu.

Desametaszon je inače supstanca koja se može koristiti ukoliko se UEFA obavijesti na vrijeme o tretmanu istom. Ipak, kada je Ramos u pitanju to nije bio slučaj, ali je glavni doktor Real Madrida preuzeo odgovornost.

Navodno se doktor pravdao na način da je rekao da je u formularu upisao ime pogrešnog kortikosteroida. Bilo kako bilo, Ramosov test je bio pozitivan, ali UEFA nije kaznila ni njega, ni Real, a ni doktora.

Podsjetimo, dosta bure je svojevremeno izazvao slučaj iz februara 2017. godine kada su igrači Real Madrida prihvatili iznenadni doping test, ali su isti proveli klupski doktori umjesto članovi anti-doping tima, što nije po pravilima.

Prema pisanjima Der Spiegela, Ramosovo kršenje pravila o doping testiranju ponovilo se i u aprilu kada je Real igrao utakmicu sa Malagom. Od Ramosa je zatražen uzorak urina nakon utakmice, a pravila nalažu da igrač u tom slučaju ne smije ići u toalet ili se tuširati prije nego što isti dostavi.

Ipak, Sergio Ramos je otišao pod tuš, gdje ga je navodno nadgledao jedan zvaničnih anti-doping agencije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Španskoj anti-doping agenciji je bilo potrebno više od pet mjeseci da obradi ovaj slučaj, a na kraju je donesen zaključak da nije bilo nikakvog kršenja pravila.

Bez obzira na tačnost ovih navoda, sigurno je da su oni već sad bacili sjenu na veliko finale Lige prvaka iz 2017. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Naravno da je prošao NEkažnjeno,to je završio isti onaj smetljar koji ne može preboljeti Ronaldov odlazak pa mu smješta kurve i neka izmišljena silovanja...‼️
11 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi