Badelj spreman na sve samo da napusti Fiorentinu

Želi otkupiti svoj ugovor

Badelj spreman na sve samo da napusti Fiorentinu

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj izjavio je da ima veliku želju da ovog januara napusti Fiorentinu.

Badelj sa Fiorentinom ima ugovor do ljeta 2018. godine, ali je hrvatski fudbaler spreman na sve kako bi što prije napustio ovaj klub. Vezni fudbaler je danas informisao klub da je spreman da sam otkupi svoj ugovor, te da kao slobodan igrač u januaru napusti Fiorentinu.

Italijanski mediji prenijeli su da Badelj ima nekoliko ponuda, ali da Fiorentina pravi prepreku sa velikim obeštećenjem. Badelja u svojim redima žele Roma, Chlesea, Schalke i Gladbach.

Ipak, iako je standardan u redovima Fiorentine, Badelj je poručio da je vrijeme da pređe u neki klub koji se takmiči u Ligi prvaka. Fiorentina je poručila Badalju da će moći otkupiti svoj ugovor, ali tek na ljeto jer nemaju namjeru da ga puste u januaru da napusti klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi