Badžak: Vjerujem da ćemo uspješno izaći iz ovoga

Potpredsjednik FK Željezničar

Badžak: Vjerujem da ćemo uspješno izaći iz ovoga

Potpredsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Jasmin Badžak uspješno je oporavljen od virusa COVID-19.

Badžak je neko vrijeme proveo u izolaciji, a novi test na koronavirus koji je uradio dao je negativan rezultat i danas već uveliko razmišlja o onome što čeka Željezničar kada prođe epidemija.

Prekid prvenstva je, naravno, stvorio i probleme Željezničaru.

"Moj zdravstveno stanje je odlično. Tokom izolacije nisam imao poteškoća u vidu visoke temperature, kašlja i slično. Vjerovatno znali da se organizam uspješno borio s virusom i formiranjem antitijela. Slušao sam upute liječnika i unosio mnogo vitamina u organizam. Izolaciju sam shvatio krajnje ozbiljno i molim sve da se tako ponašaju", kazao je Badžak u uvodu razgovora za klupsku stranicu, a potom se osvrnuo na stanje u privredi.

"Kada je riječ o privredi, ovo će sigurno ostaviti traga i neće biti jednostavno. Moje aktivnosti će biti na udruživanju subjekata kako bi zajednički rješavali probleme u kojima ćemo biti. Pojačati povjerenje u domaće dobavljače i posao maksimalno lokalizirati. Prepoznati zajedničke probleme i kao grupe, industrijske zone obraćati se institucijama, bez čije pomoći neće biti moguće riješiti novonastalu situaciju. Raditi na svijesti radnika jer bez pomoći samih radnika također neće biti moguće spasiti ovu i sljedeću godinu":

Badžak smatra da će sportski kolektivi u budućem periodu imati određenih problema, ali da vjeruje da će sponzori i dalje naći način da podrže sport.

"Uz turizam, mislim da će i sport najviše trpjeti u narednom periodu. Sigurno će prvi koraci biti spašavanje vlastitih subjekata, ali sam uvjeren da će sponzori naći načina da u kratkom roku reaktiviraju svoj angažman u sportu. Vjerovatno iznosi neće biti kao prije, ali uz razumijevanje institucija, kao i samih igrača i uposlenih koji će morati naći energije za dodatni angažman, mislim da će se ovo prebroditi. Najteži je prvi period, mjesec ili dva. Optimistično se nadam da će se pojaviti sponzori ili donatori kojih do sada nismo imali i da ćemo uspješno izaći iz ovoga", istakao je Badžak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je poslao poruku poruku svim građanima BiH.

"Poruka građanima je prije svega da slijede upute liječnika i poštuju izolaciju, tako da će pomoći što bržem rješavanju situacije s virusom. Nakon toga da maksimalno vjeruju u svoje institucije, poslodavce i prijatelje. Da poštuju domaću privredu, svoja radna mjesta i nađu u samim sebi dodatnu energiju i pomognu poboljšanju situacije. Niko drugi nam neće riješiti probleme ako mi sjedimo i komentarišemo ponašanje drugih."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi