Baggio Hušidić donio iznenađujuću odluku

Spominjao se i kao reprezentativac BiH

Baggio Hušidić donio iznenađujuću odluku

Bh. internacionalac Adis Hušidić, poznatiji kao Baggio, odlučio je u 31. godini staviti tačku na svoju karijeru.

Nakon što mu je istekao ugovor sa Los Angeles Galaxyjem, ovaj nogometaš koji je rođen u Velikoj Kladuši je tragao za novim angažmanom, u igri za njegov potpis je bio LAFC, ali na kraju je iznenađujuće odlučio da ne nastavi s igranjem.

Hušidićevu odluku su prenijeli brojni mediji, uključujuči i ugledni ESPN.

"Sretan sam što prethodnih deset godina svog života proveo radeći ono što volim. Nisam mogao da predvidim kako će izgledati moja karijera, ali sam ponosan i zahvalan za sve što sam mogao da doživim kroz nogomet. Bilo je posebno igrati za tri fantastična kluba", izjavio je Hušidić, pa dodao:

"Ipak, nositi dres Los Angeles Galaxyja, biti prvak s tim klubom, nešto je posebno i o čemu sam mogao samo sanjati. Moja porodica i ja ćemo zauvijek biti navijači ovog sjajnog kluba", poručio je Hušidić.

Gotovo cijelu karijeru Hušidić je proveo u MLS-u. Godine 2009. u drugom krugu MLS SuperDrafta izabrao ga je najprije Chicago Fire, kratko je potom igrao u švedskom Hammarbyju, da bi od 2013. do januara 2019. godine nosio dres Los Angeles Galaxyja u kojem je dijelio svlačionicu sa zvijezdama poput Gerrarda, Ibrahimovića, Colea...

Jednom je Hušidić dobio i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, tačnije u vremenu kada je njome kormilario Mehmed Baždarević, ali debi za Zmajeve nikada nije dočekao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi