Giovinco najplaćeniji, Ibrahimović na 26. mjestu, a koliko zarađuju Medunjanin i Hušidić?

Koliko se zarađuje u američkom MLS-u?

Giovinco najplaćeniji, Ibrahimović na 26. mjestu, a koliko zarađuju Medunjanin i Hušidić?

Endin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je sigurno najveća zvijezda u američkom MLS-u, ali je daleko ispod najplaćenijih igrača u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ibrahimović je nedavno odlučio prekinuti ugovor sa Manchester Unitedom i karijeru nastaviti u dresu LA Galaxyja. Nakon što je prije desetak godina David Beckham "probio led" odlaskom u Sjedinjene Američke Države u posljednje vrijeme sve više fudbalskih zvijezda odlučuje se na to.

Iako je Ibrahimović daleko najpopularniji u MLS-u što se tiče zarade po sezoni tu je tek na 26. mjestu. Najviše godišnje zaradi igrač Toronta Sebastian Giovinco koji inkasira 7.115.555 dolara po sezoni prema zvaničnim informacijama Udruženja MLS.

Na drugom mjestu je Michael Bradley također iz Toronta sa 6.500.000 dolara, a u TOP 10 su još Carlos Vela, Bastian Schweinsteiger, Giovani dos Santos, David Villa, Jozy Altidore, Ignacio Piatti, Tim Howard i Diego Valeri.

Kao što smo već napisali Ibrahimović se nalazi na 26. mjestu ove liste s godišnjom zaradom od 1.500.000 dolara. Sada već bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Medunjanin, je "tek" na 125. mjestu, a u Philadephiji Union zarađuje godišnje 545.004 dolara. Drugi bh. fudbaler Baggio Hušidić koji igra za LA Galaxy godišnje zaradi "skromnih" 175.000 dolara.

Top Komentari

Korisnik
Moj babo je tolko pokro u ratu da ni moja čukun unučad ne moraju ništa raditi a kamoli trčati i znojiti se za hloptom ja sam se napušio pa serem al istina je matere mi odo ujutro na more da se rokam svime i svačime živili ZRINJSKI ŠAMPION selam iz Broda (Saurman sa foruma je pederčina materemi mi Aide)
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi