Bahata porodica Neymar ucjenjuje PSG

Bezobrazluku nema kraja

Bahata porodica Neymar ucjenjuje PSG

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar početkom ove sezone stigao je u PSG iz Barcelone za nevjerovatnih 222 miliona eura čime je postao najskuplji igrač u historiji fudbala. Međutim, čini se da bi nakon samo jedne sezone Neymar ponovo mogao promijeniti sredinu.

Već nekoliko mjeseci konstantno se govori o tome da će Neymar na kraju sezone napustiti PSG i vratiti se u Španiju, ali ovaj put u Real Madrid. Ukoliko Kraljevi budu željeli da se ovaj transfer ostvari sigurno da ćemo svjedočiti novom rekordu jer Neymar PSG može napustiti samo ako neki klub odluči da plati vrtoglavih 400 miliona eura.

Međutim, čini se da sve ove špekulacije itekako idu u korist porodice Neymar, prvenstveno oca brazilskog igrača koji je ujedno i njegov menadžer. Francuski mediji objavili su da Neymar Senior već neko vrijeme ucjenjuje PSG i vlasnicima govori šta trebaju uraditi da na ljeto ne dođe do transfera u Real Madrid.

Navodno, Neymarov otac je kod vlasnika francuskog kluba došao sa veoma "bezobraznom" ponudom, odnosno poručio im da će njegov sin ostati u Parizu i odbiti ponudu Reala ukoliko dobije novi ugovor i platu od milion eura sedmično. Naravno, zvuči zaista nevjerovatno jer je prije manje od godinu dana stigao u ovaj tim i potpisao na pet godina, a već traži novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, kada je u pitanju porodica Neymar tada nas više ništa ne smije iznenaditi. Jasno je da je Neymarovom ocu novac na prvom mjestu, a to je dokazao nedavno kada je tužio Barcelonu i tražio 26 miliona eura bonusa za "lojalnost" što je FIFA ekspresno odbila. Špekulacija je mnogo, ali je jasno da ćemo morati sačekati ljeto kako bi dobili rasplet nove sage oko Neymara.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi