Bajević o spisku: Vjerujem mladima, ali sada prednjači iskustvo

Selektor reprezentacije BiH

Bajević o spisku: Vjerujem mladima, ali sada prednjači iskustvo

Tokom dvodnevnog boravka u Sarajevu selektor „A“ reprezentacije Dušan Bajević održao je nekoliko radnih sastanaka sa pomoćnicima.

Glavna tema bila je analiza obavljenog posla u proteklom periodu, te fokusiranje na igrački kadar, kako naše selekcije, tako i protivničkih igrača. 

Prema Bajevićevom mišljenju, za uspjeh će neophodno biti da igrači budu maksimalno skoncentrisani i svjesni značaja utakmice, a najavio je i da će prednost na spisku imati iskusniji igrači jer vremena nema mnogo.

"Značajno je što smo počeli ovako obilaziti igrače, razgovarati s njima. To je stvar koja je iznimno važna i za njih i za nas. Uz njihovu pomoć i saradnju, ponajviše tu mislim na Džeku i Pjanića, lakše ćemo donijeti odluke koje će nam biti potrebne za nadolazeće utakmice", izjavio je Bajević za zvaničnu stranicu N/FSBiH.

Prvi put je Bajević na čelu jedne nacionalne selekcije. Njegovo iskustvo, autoritet i iskustvo koje ima moglo bi biti dodatni motiv našim igračima.

"Vjerujem u našu reprezentaciju, u naše igrače... Pokazali su da imaju kvalitet i vjerujem da će u nadolazećim susretima to prezentovati na još bolji način. Motiva imamo svi. Pokušavam da napravim atmosferu kakva će nam biti potrebna pred utakmicu, koja će biti izražena kod svih igrača i koja će igrati važnu ulogu u ostvarenju rezultata."

Nada se Bajević da igrači mogu da prihvate njegovu filozofiju.

"Vjerujem igračima, vjerujem da će svaki od njih biti skoncentrisan maksimalno i da će dati sve od sebe. Nemamo čega da se plašimo. Vremena je malo, ali imamo ga koliko i ostali protivnici. Važno je da napravimo što bolju analizu, da sugerišemo igračima na koje stvari moraju paziti tokom i pred samu utakmicu."

U prethodnim baražima nismo imali sreću.

"Kada se gata, koristi se termin 'treća sreća'. Sreća je potrebna u svakoj utakmici, neko je traži, neko je ne traži. Ja hoću da idem na kvalitet svojih igrača, svoje reprezentacije i da budemo spremni u svakom pogledu kako nas ne bi iznenadili."

Uskoro će Bajević objaviti i na koje igrače će računati u baražu.

"Teško je reći u ovom momentu. Spisak lagano privodimo kraju, ali do onog definitivnog trebat će nam još 10-15 dana. Trebat će nam igrači koji imaju iskustvo, koji su igrali i igraju i danas. Ja sam uvijek za mlade igrače. Ne treba niko da misli da sada možemo očekivati nešto posebno u ovim utakmicama od tih mlađih, može se i rizikovati, ali u ovom momentu iskustvo prednjači i daje veće šanse."

Za svoje saradnike ima samo riječi hvale.

"Kada sam dolazio odmah sam težio na tome da stručni štab bude 'naš', da ne dovodimo ništa sa strane. Danas su tu treneri i momci koji ima svoje porodicu, koji su ozbiljni i koji znaju svoj posao. S ove strane sam zadovoljan, a vjerujem da će tako ostati u narednom periodu i da ćemo imati razloga za slavlje", rekao je, između ostalog, Bajević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi