Bajević: Sve izanalizirati i povući pravi potez

Iz Grčke za SportSport.ba

Bajević: Sve izanalizirati i povući pravi potez

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Talinu pobjedom okončala neuspješne kvalifikacije.

Zmajevi su takmičenje u Grupi H završili na 3. mjestu te su ostali bez baraža, a samo nekoliko sati nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u Talinu počelo se špekulisati sa imenom nasljednika Mehmeda Baždarevića kojem je istekao ugovor.

"Dobro" obavješteni izvori već znaju da su glavni kandidati za novog selektora, ukoliko dođe do izbora istog. Duško Bajević, Igor Štimac i Sergej Barbarez samo su neka od imena koja se spominju. Lobiranje je već počelo, iako je u ovom trenutku za bosanskohercegovački fudbal ime novog selektora možda i najmanje bitno.

Bio to Mourinho, Guardiola ili pak bilo ko drugi, ukoliko se ne podvuće crta i ne detektuju pravi problemi, te se iskreno ne krene u rješavanje istih, za par godina ćemo ponovo diskutovati o neuspješnim kvalifikacijama.

"Prije svega treba napraviti analizu i to ne samo rada u A selekciji i onda donijeti zaključke. Postoje procedure koje se moraju ispoštovati i svi moramo biti iskreni i raditi u korist bh. fudbala", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao legendarni bosanskohercegovački fudbaler i trener, Duško Bajević.

"Potrebno je napraviti program rada i to ne samo za A selekcijiu. U mlađim selekcijama pravimo dobre rezultate, evo i juče smo pobijedili Portugal sa U21 selekcijom, no negdje nam se izgube ti igrači. Treba nastaviti s njima raditi, učiniti sve što je u našoj moći da ti mladići sutra postanu dobri igrači", dodao je Bajević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Princ s Neretve smatra da Bosna i Hercegovina ima dobre igrače i da za svaki uspjeh i neuspjeh nisu zaslužni ili krivi samo treneri i igrači.

"Imamo dobre igrače koji igraju u dobrim inostranim klubovima i ne smije nam se dešavati da nas u svakoj važnoj utakmici protivnik nadtrči. Sve trebamo analizirati, ne donositi odluke na horuk. Nisu ni treneri i igrači uvijek krivi, ne mogu se složiti sa takvim mišljenjem. Dakle, napraviti dobru analizu na osnovu koje se treba donijeti odluku o ostanku Baždareća ili njegovom odlasku i imenovanju novog selektora i onda zasukati rukave, te po planu i programu raditi za bolje bh. fudbala", zaključio je Bajević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi