Riad Bajić novi fudbaler Brescie!

Stiže iz Ascolija

Riad Bajić novi fudbaler Brescie! · Zvanično

H. Zilić

Bh. fudbaler Riad Bajić novi je fudbaler Brescie.

Ono što je SportSport.ba ranije najavljivao, dobilo je i zvaničnu potvrdu.

Klub s Apenina poželio je Bajiću dobrodošlicu i na svojim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama.

Nakon što je prošle sezone bio odličan u Ascoliju Bajić je privukao interes ostalih klubova s Apenina.

Oglasi

U Udineseu su odlučili da Bajića pošalju na novu posudbu. Ovaj put kod Brescije koju drži kontroverzni Massimo Cellino.

Bresciju će u novoj sezoni s klupe predvoditi Filippo Inzaghi, dok će glavni adut u napadu za legendarnog Italijana biti bivši napadač Željezničara.

Sarajlija je prošle sezone igrao za Ascoli i bio je među glavnim protagonistima u pohodu na opstanak u Seriji B sa 12 golova na 34 utakmice.

Bajić je karijeru počeo na Grbavici, a 2015. godine seli u Tursku gdje se priključuje Konyasporu. Za ovaj klub odigrao je 64 utakmice i pritom je postigao 22 pogotka.

Dobre igre u Turskoj trasirale su mu put za dolazak na Apenine gdje je potpisao višegodišnji ugovor sa Udineseom, U ovom kluba odigrao je pet mečeva, a potom se vratio u Tursku gdje je kao posuđen igrač za Basaksehir i Konyaspor odigrao 58 utakmica te pritom postigao 13 pogodaka.

Za Udinese ga ugovor veže do ljeta naredne godine, a treba dodati i da je Bajić za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 12 mečeva.

Top Komentari

Hele
Sretno Rijade.
7 0
Mowzilla
Dje si lave, sretno Riki.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi