Bajić danas na ljekarskom!

Sve je dogovoreno

Bajić danas na ljekarskom!

A. Čaušević

Poznat je odgovor na pitanje gdje će Riad Bajić igrati sljedeće sezone. 

Nakon što je prošle sezone bio odličan u Ascoliju Bajić je privukao interes ostalih klubova s Apenina.

U Udineseu su odlučili da ga pošalju na novu posudbu. Ovaj put kod Brescije koju drži kontroverzni Massimo Cellino.

Bresciju će u novoj sezoni s klupe predvoditi Filippo Inzaghi, dok će glavni adut u napadu za legendarnog Italijana biti bivši napadač Željezničara.

Bajić će se danas pojaviti na ljekarskom pregledu, nakon čega će i zvanično biti potvđen njegov transfer u Bresciju.

Inače, član Serije B će na kraju sezone biti obavezan da otkupi 27-godišnjaka ukoliko se izbori promocija u Seriju A te Bajić upiše 75 % nastupa u sezoni.

Sarajlija je prošle sezone igrao za Ascoli i bio je među glavnim protagonistima u pohodu na opstanak u Seriji B sa 12 golova na 34 utakmice.

Bajić je karijeru počeo na Grbavici, a 2015. godine seli u Tursku gdje se priključuje Konyasporu. Za ovaj klub odigrao je 64 utakmice i pritom je postigao 22 pogotka.

Dobre igre u Turskoj trasirale su mu put za dolazak na Apenine gdje je potpisao višegodišnji ugovor sa Udineseom, U ovom kluba odigrao je pet mečeva, a potom se vratio u Tursku gdje je kao posuđen igrač za Basaksehir i Konyaspor odigrao 58 utakmica te pritom postigao 13 pogodaka.

Za Udinese ga ugovor veže do ljeta naredne godine, a treba dodati i da je Bajić za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 12 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi