Bajić danas osigurao transfer u Fenerbahče?

Bh. napadač briljira u Turskoj

Bajić danas osigurao transfer u Fenerbahče?

Novopečeni bh. reprezentativac Riad Bajić je eksplodirao ove sezone. Bivši napadač Željezničara igra sezonu iz snova u dresu Konyaspora i ukoliko nastavi u ovakvom ritmu sve je izvjesnije da će uslijediti transfer u mnogo veći klub. 

O tome se u turskim medijima piše već mjesecima. Bajić igra izvrsno i sa 12 postignutih pogodaka je trenutno drugi strijelac tamošnjeg šampionata, što nije prošlo nezapaženo velikanu kao što je Fenerbahče koji se, navodno, umiješao u borbu za njegove usluge. 

Turci špekulišu da je Fenerbahče spreman na ljeto poslati zvaničnu ponudu za Bajića, a ako su u ovom klubu imali nedoumica oko njegovog angažmana, onda od večeras one definitivno ne postoje. Za samo pet minuta Bajić je danas Fenerbahčeu uspio da postigne dva pogotka u utakmici 25. kola koju je njegov Konyaspor riješio u svoju korist rezultatom 3:2. 

Sa nova dva pogotka Bajić je došao do brojke 12, a prvi strijelac Cenk Tosun mu "bježi" za četiri gola. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi