Bajić sa dva gola vodio Konyju do trijumfa kod Fenera

Deni Milošević upisao dvije asistencije

Bajić sa dva gola vodio Konyju do trijumfa kod Fenera

Fudbaleri Konyaspora slavili su pobjedu u današnjem duelu 25. kola turske Super lige protiv Fenerbahčea u gostima sa 3:2.

Bilo je ovo veoma teško gostovanje za ekipu u kojoj igraju trojica bh. internacionalaca, ali na kraju su ipak uspjeli da odnesu sva tri boda.

Poveli su gosti u 17. minuti kada su sjajnu akciju odigrali naš mladi reprezentativac Deni Milošević i naš A reprezentativac Riad Bajić, a ovaj drugi je pospremio loptu  u mrežu. Na sljedeći gol čekalo se samo četiri minute, a Fenerbahče se ovog puta radovao jer je mrežu gostiju zatresao Martin Škrtel. 

Ipak, samo minut kasnije Feneru se ponovo ukazao Riad Bajić koji je svojim dvanaestim golom u sezoni ponovo donio vodstvo Konyasporu. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. 

Nastavak je donio još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo su gosti povećali prednost na 3:1 nakon pogotka Sahinera, a asistent je ponovo bio Deni Milošević. Posljednji gol na meču postigao je Moussa Sow koji je samo ublažio poraz svoje ekipe. Sva trojica naših internacionalaca počela su meč od prve minute za goste. Bajić i Hadžiahmetović su odigrali cijeli meč, dok je Deni izašao u 86. minuti.

Konyaspor se ovom pobjedom popela na 7. mjesto Super lige sa 35 bodova, dok je Fener ostao četvrti sa devet bodova više.

Potražite više informacija na temu Super Lig:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi