Bajić: Nije mala stvar sa 20 godina dobiti poziv

Novopečeni reprezentativac za naš portal

Bajić: Nije mala stvar sa 20 godina dobiti poziv

E. Škorić

Mladi nogometaš Željezničara Riad Bajić nije krio oduševljenje nakon što je dobio poziv selektora seniorske bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

Bajić je prvi strijelac BH Telecom Premijer lige, ponajbolji igrač prvenstva i bilo je za očekivati da mu Baždarević da priliku. 

“Sigurno nije mala stvar sa 20 godina dobiti poziv u reprezentaciju. San svakog igrača je da zaigra za svoju zemlju, a ja sam jako sretan što ću biti u društvu igrača kakvi su Džeko, Pjanić, Ibišević…”, kazao je Bajić za SportSport.ba, dodavši:

“Nadam se da ću dobiti šansu i da ću opravdati povjerenje selektora Baždarevića. Spreman sam da pokažem koliko mogu. Poznajem dosta igrača iz reprezentacije i vjerujem da ću se dobro uklopiti”.

Bajić zbog žutih kartona nije nastupao na Pecari jučer, ali je zadovoljan kako su njegovi suigrači odigrali meč protiv Širokog.

“Nisam igrao, ali kao da jesam. Bio sam nervozan dok sam pratio utakmicu, ali drago mi je da smo osvojili bod. Moramo biti zadovoljni, a sada se okrećemo Slaviji i jurišamo na nova tri boda”.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Još uvijek prvi strijelac lige

“Srećom, pa ovi koji su iza mene na listi strijelaca također nisu bili efikasni. Dobro je što sam na vrhu liste najboljih strijelaca. Nije mala stvar, a nadam se da ću zadržati ovo mjesto i do kraja šampionata, ali prvenstveno se nadam da će moj Željo imati uspješnu sezonu”, dodao je Bajić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.