Luda završnica turske Superlige

Nijanse će odlučivati o novom prvaku Turske

Luda završnica turske Superlige

O. Lekić

U borbi za titulu prvaka su sva tri istanbulska velikana turskog fudbala, ali i Basaksehir našeg Edina Višće.

Turska Superliga je ove sezone definitivno jedna od najzanimljivijih liga na Starom kontinentu. Tome svjedoči i činjenica da je razlika između prvoplasiranog Galatasaraya i četvrtoplasiranog Basaksehira svega dva boda.

Lider na tabeli je sakupio 63 poena, kao i ekipa Fenerbahcea koja je jučer kao gost savladala Kasimpasu sa 4:1. Samo bod manje imaju trećeplasirani Besiktas i četvrtoplasirani Basaksehir, koji danas gostuje ekipi Osmanlispora, koja se grčevito bori za opstanak.

Danas će u velikom derbiju turskog fubdala istanbulski derbi na Turk Telecom Areni odigrati Galatasaray i Besiktas i upravo bi ova utakmica mogla da nam da jasniju sliku o tome ko će biti korak bliže šampionskom peharu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U posljednja tri kola, sve četiri ekipe će imati podjednako težak raspored i nema sumnje da će nijanse odlučivati o novom prvaku turske Super lige.

Top Komentari

endikerol09
Idemo Galata..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi