Bajić sve traženiji: Sada ga povezuju i sa Englezima

"Bio bi idealno pojačanje"

Bajić sve traženiji: Sada ga povezuju i sa Englezima

Riad Bajić, napadač bh. reprezentacije i Konyaspora, postao je jedan od najtraženijih igrača iz turske lige. 

Sarajlija je nogometno tinjanje iz prve sezone u Turskoj pretvorio u sve veći golgeterski požar i ove sezone je zabio 17 pogodaka u prvenstvu, a igre koje pruža, njegovo samopouzdanje i gard na travnjaku otkrivaju igrača u velikom usponu.

Činjenica da je sve traženiji nije iznenađujuća, a čini se da njegove igre ne prolaze nezapaženo ni u Engleskoj. Footballleagueworld.co.uk je ocijenio kako bi Bajić bio savršeno pojačanje za Sunderland koji je u potrazi za novim napadačem nakon što je postalo definitivno da će Defoe u Bournemouth. 

"Radi se o igraču koji ima osjećaj za gol, pošto je u svojoj kratkoj karijeri postigao više od 40 golova, a uspoređuju ga i sa sunarodnjakom Edinom Džekom. Stvar koja bi mogla predstavljati problem je cijena koju Konyaspor traži za Bajića", navodi se, između ostalog, u tekstu uz dodatak kako bi ovaj eventualni transfer za obje strane predstavljao dobar potez.

Do sada su interesovanje za Bajića pokazali još Fenerbahče, Galatasaray, Olympiakos, PAOK, kao i bundesligaši Hoffenheim i Koln, tako da je za očekivati da će za Konyaspor biti zlatna koka ljetnog prijelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi