Bajićev "problem" bi večeras mogao da bude riješen
Foto: EPA

Delneri odlazi sa klupe Udinesea

Bajićev "problem" bi večeras mogao da bude riješen

Midhat Šljivak

Bh. napadač Riad Bajić nije se naigrao na otvaranju sezone u italijanskoj Seriji A.

Trener Udinesea Luigi Delneri 23-godišnjem fudbaleru ne pruža previše šanse za igru, pa je reprezentativac BiH nastupio u samo tri utakmice i na terenu je proveo skromib 57 minuta.

Međutim, stvari bi se po Bajića uskoro mogle promijeniti, jer bi Delneriju večerašnja utakmica protiv Sassuola mogla biti posljednja na klupi tima iz Udina.

Rukovodstvo kluba nije zadovoljno njegovim vođenjem ekipe. Navodno je sve spremno za njegovu smjenu i čeka se prvi kiks kako bi mu uručili otkaz.

Na njegovo mjesto bi trebao doći nekadašnji trener ovog kluba Francesco Guidolin. Ovaj 62-godišnji stručnjak je vodio ekipu iz Udina u dva navrata, a posljednji put od 2010. do 2014. godine.

Ulogu pomoćnika bi dobio legendarni Antonio Di Natale, najbolji strijelac kluba u historiji.  On bi imao ulogu motivatora ekipe i u Udineseu se nadaju da bi ovaj duo mogao biti pravo rješenje za naredne godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To bi mogla biti prilika i za Bajića da pokaže šta zna, jer kod Delnerija teško da će dobiti veliku šansu.

Udinese je trenutno na 15. mjestu Serie A sa samo šest osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti