Bajkuša pozvala 15 košarkašica
Na spisku i Nataša Mikić

Spisak A tima za baraž

Bajkuša pozvala 15 košarkašica

Vesna Bajkuša, novi selektor naše košarkaške reprezentacije BiH koja je juče na ovoj funkciji naslijedila Zorana Mikeša pozvala je 15 košarkašica na koje će računati u susretima baraža za ostanak u A Diviziji.  

Na Bajkušinom spisku su sliejdeće igračice: Saša Čađo, Danira Musić, Samra Omerbašić, Svjetlana Papčević, Irma Rahmanović, Anja Stupar, Marina Džinić, Anesa Hamšić, Lejla Bejtić, Tamara Kapor, Alma Kovačević, Irena Vrančić, Maja Lokmić, Nataša Mikić i Matea Tavić.

Bajkuša se opredjelila za mlaže košarkašice, obzirom da su reprezentativke sa prvobitnog spiska otkazale nastup u baražu zbog toga što KS BiH nije izmirio finansijske obaveze prema njima.

Okupljanje naših košarkašica planirano je 2. januara 2009. godine u Sarajevu, prvi meč Bajkušine izabranice odigraće dva dana kasnije u Sarajevu protiv Rumunije. U našoj grupi su još i Velika Britanija i Finaska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.