Bajramović 9 poena protiv Galate

Banvit i Pinar poraženi

Bajramović 9 poena protiv Galate

Banvit i Pinar, klubovi u košarkaškoJ TBL ligi za koje nastupaju naši Bajramović i Ikonić, u 2. kolu prvenstva Turske zabilježili su poraze.

Do pojedinih trenutaka u susretima koje su igrali imali su dobar rezultat, ali je činjenica da su imali i snažne protivnike. Banvit je gostovao kod Galatasaraya. Prije zadnje četvrtine imali su samo tri poena zaostatka, ali su na kraju morali položiti oružje, bilo je 84:73. Kenan Bajramović je pogodio za 9 poena. Uz njega, u Banvitu, najbolji su bili Davis sa 22 poena i Ermis sa 13.

U sastavu pobjednika Shipp 22 i Lakovič 9. Pinar je bio domaćin u ovom 2. kolu i poražen je od Besiktasa (93:100). Bilo je neizvjesno sve do zadnje dionice, a onda je sve odlučeno u zadnjoj četvrtini (24:32). Ikonić je za Pinar postigao 5 poena.

Najbolji je bio Batuk sa 24. Stanojević je opet bio standardan sa 23 poena, dok je Chatman dodao 14. Za Besiktas, Williams 24, Kemp 23 i Zoran Erceg 17 koševa.


Današnji rezultati nepotpunog 2. kola TBL lige:

Galatasaray – Banvit 84:73 (Bajramović 9 poena za Banvit)
Pinar – Besiktas 93:100 (Ikonić 5 poena za Pinar)

Anatlya – Fenerbahce 77:81 (Savas 15, Gist 13, Preldžić 12 za Fener)

Trabzonspor – Mersin 66:78
Haccetepe – Olin 74:80 Tofas – Erdemir 74:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.