Bajramović: Hrvatska nije u formi

Optimizam i pored sramnog poraza od Finske

Bajramović: Hrvatska nije u formi

Adnan Beganović

U 4. kolu Grupe C EP naš nacionalni tim snage će odmjeriti sa Hrvatskom. U ovaj duel izabranici Sabita Hadžića ulaze sa imperativom pobjede jer ukoliko pognute glave napuste parket koferi za povratak kući lagano se mogu početi spremati.

Poraz od Finske uzdrmao je ambicije našeg nacionalnog tima, međutim vremena za kukanje nema jer večeras je pred Teletovićem i društvom odlučujući susret. Samo pobjeda u duelu sa Hrvatskom ostavlja nas u igri za plasman u naredni krug, dok poraz znači i povratak kući.

Hrvatska realno ima bolju momčad, no niti forma izabranika Josipa Vrankovića nije na zavidnom nivou, što su Makedonci znali iskoristiti.

"Pred nama su još dva susreta, večeras igramo protiv Hrvatske, koja nije u nekoj sjajnoj formi i to ćemo pokušati iskoristiti", za Sportske novosti je istakao naš reprezentativac Kenan Bajramović.

"Mislim da smo u prednosti jer ćemo igrati rasterećenije od Hrvatske, koja će biti pod velikim pritiskom. Mi, ipak, nećemo biti jer smo nakon mnogo godina slavili na Eurobasketu, pa iz tog razloga možemo biti mirniji", dodao je Bajramović, dok je Nihad Đedović izjavio:

"Kada smo gledali Hrvatsku na pripremama razgovarali smo međusobno i vidjeli smo je u borbi za medalju. Međutim, s obzirom kako su hrvatski reprezentativci otvorili takmičenje, više niko ne misli tako."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije