Bajrić: U Orašju smo očekivali premijerligaške sudije

Trener Travnika otvoreno za SportSport.ba

Bajrić: U Orašju smo očekivali premijerligaške sudije

Samir Mlaćo

Derbi susret 15. kola Prve lige Federacije u subotu će u Orašju igrati istoimeni domaćin i ekipa Travnika.

Radi se o direktnom okršaju trećeplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, a pravdu na ovom susretu dijelit će Mirza Kazlagić iz Cazina, sa svojim pomoćnicima Zlatkom Budimlićem iz Bihaća i Silviom Bubalom iz Mostara. Četvrti sudija je Dragan Stojić iz Mostara, a delegat Mustafa Okić iz Gračanice.

U NK Travnik nisu sa radošću primili vijest o imena djeliocima pravde u subotnjem duelu, a za SportSport.ba je govorio trener Vezira Osmo Bajrić.

"S obzirom na to da je ovo derbi i susret koji će možda odlučiti  jesenjeg prvaka, očekivali smo sudije iz Premijer lige, koja se ovaj vikend ne igra. Sa razlogom se pribojavamo regularnosti utakmice, jer smo pokazali da igramo dobar fudbal i da želimo u Premijer ligu, a utakmica će odlučiti i dalji tok prvenstva. Hoćemo časno i sportski da se nadmećemo u igri, a ne da nekim nečasnim radnjama nešto pravimo",  istakao je Bajrić koji je dodao da nema ništa protiv Kazlagića i njegovih pomoćnika u ovom duelu, ali da su njihova očekivanja o delegiranju službenih lica za ovu utakmicu bila potpuno drugačija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti