Baka kao najjači adut
Zrinjski je veoma blizu nove titule prvaka BiH, ali u taboru Mostaraca još nema euforije.

Trener Plemića je ponovo pokazao da majstor za odlučujuće utakmice

Baka kao najjači adut · Komentar

Sve manje koraka je ostalo HŠK Zrinjski do osvajanja treće uzastopne titule prvaka Bosne i Hercegovine. Jučerašnji remi u odličnoj utakmici na Grbavici ostavio je isti razmak između Mostaraca i Sarajlija.

Tri kola, tri boda. Tako blizu i tako daleko istovremeno. Povijest uči da je opasno slaviti prerano, tako i u taboru Zrinjskog nema euforije, već se svi okreću hercegovaćkom derbiju sa Širokim.

Baka Slišković jučer je opet pogodio s faktorom iznenađenja ukazavši povjerenje mladom Nerminu Hajdareviću koji je jučer bio X faktor za Zrinjski i koji je jučerašnjom izvedbom skrenuo pažnju na sebe. Gubio je Zrinjski dva puta, dva puta se vraćao i na kraju, da je bilo više prisebnosti kod Todorovića i Handžića, put Mostara bi otišla sva tri boda.

Nisu Plemići gubili glavu nakon primljenih pogodaka, strpljivo su se držali zacrtanog dogovora i na kraju uspjeli ostati neporaženi što je, iako je najavljivana pobjeda, sigurno bio primarni cilj za Zrinjski. Rezimirajući sve, Blaž Slišković jučer je ponovno pokazao da je majstor za ovakve utakmice, jer sigurni smo, u pripremi ove utakmice u protivničkom taboru nitko nije očekivao mladog Hajdarevića u vrhu napada.

Pred odlučujuće susrete Mostarce veseli i buđenje Harisa Handžića koji je jedno vrijeme bio izvan prvog plana, no jučer je zabio možda i najvažniji gol otkad je član Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ulazak u ciljnu ravninu donosi prednost Zrinjskog "za koplje" ispred Željezničara čiji najzagriženiji navijači ponovno prizivaju ime Amara Osima. Hercegovački derbi odlučit će dosta toga, ne nužno sve, ali zasigurno dosta toga. Opasna momčad Širokog mora braniti 3. mjesto i izlazak u Europu. Sarajevo je na samo dva boda, a i Zrinjski i Željo u preostala tri kola odmjerit će snage protiv Širokog i Sarajeva i ti susreti vjerojatno će odrediti konačni poredak.

Ovako blizu cilju, u Zrinjskom su uvjereni kako neće ponoviti posrtaj Željezničara iz prošle sezone. Ne tako davno osporavani Baka, jedan je od najvećih aduta pred konačnih 270 minuta Premijer Lige.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vranjes23
Sudijska trojka je najjaci adut,evo treća godina zaredom!
6 24
Radobolja
Nije Baka nikakav adut nego nekvalitetna liga u kojoj se igra trecerazredni fudbal.
9 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi