"Kriza mora doći prije ili kasnije"

Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić za SportSport.ba

"Kriza mora doći prije ili kasnije"

Povodom zadnjih slabijih rezultata HŠK Zrinjskog, medijske pompe koja se digla oko navodne pobune igrača protiv trenera Sliškovića koju su inicirali pojedini mediji, te predstojećeg derbija sa Širokim Brijegom, razgovarali smo s kapitenom ovoga tima Perom Stojkićem koji nije igrao u posljednjoj utakmici protiv Sarajeva.

"Što se povrede tiče, ide nabolje, još uvijek imam terapiju, ali sam počeo trenirati. Iako nije baš najbolja situacija, stanje iziskuje od mene da se stavim na dispoziciju treneru Sliškoviću i da se potrudim da liječnici daju zeleno svjetlo za moj nastup na Pecari. Dat ću sve od sebe da nastupim na ovoj, za nas najvažnijoj utakmici u dosadašnjem dijelu sezone."

Kako komentirate medijsku prašinu koja se digla nakon objave pojedinih medija da je vaš suigrač Tonči Kukoč navodno u svlačionici poveo pobunu protiv trenera Sliškovića? 

"Iskreno, ne zamaramo se takvim glupostima. Pojedini mediji skloni su napisati sve i svašta da bi podigli čitanost, pa i ovakve, rekao bih gadosti. Nikakve pobune, niti kakvih sličnih stvari nema u našim redovima. Zbog par lošijih rezultata stvorila se određena tenzija, ali to je sasvim normalno u takvim situacijama. 

Nema tu loše krvi, mi smo kao jedno, od prvog do zadnjeg.  Što se tiče Tončija, reći ću samo da se radi o pravom profesionalcu i sjajnom momku koji doprinosi dobroj atmosferi, a ne o osobi kakvim su ga predstavili novinari. Oni imaju svoj posao, a mi svoj. Znam da je naša misija odbrana naslova prvaka i nikakva pisanja i nikakve izmišljotine nas neće uspjeti destabilizirati.

Šta je razlog rezultatske i krize u igri Zrinjskog zadnjih par kola?

"Kriza mora doći prije ili kasnije. Suočili smo se s dosta problema s ozljedama, dosta igrača je bilo izvan stroja, tako da je trener bio prisiljen da kombinira. Uostalom i Borac, a pogotovo Sarajevo odlične su ekipe, tako da od toga ne treba praviti neku senzaciju kada ne pobijedimo. Liga je jaka, puno je dobrih sastava, a naglasio bih, mi smo još uvijek lideri i aktualni prvaci, tako da još uvijek slovimo kao najozbiljniji kandidati za osvajanje naslova. Naravno, to trebamo potvrditi na terenu, a ne sumnjam da hoćemo."

Za vikend nas očekuje veliki hercegovački derbi na Pecari.

"Da, tenzija se već osjeti, bit će to derbi u svakom smislu riječi. Vjerujem da će na Pecari biti i veliki broj naših navijača. Glede Širokog, digli su formu, igraju odličan nogomet i imaju prigodu eventualnim trijumfom potpuno se izjednačiti s nama na ljestvici. No mislim da i mi imamo što za reći. Nas bi pobjeda vratila na pobjedničku stazu i označila izlazak iz krize. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već smo pobjeđivali Široki na njihovom terenu, pa ćemo dati sve od sebe da uspijemo i ovaj put. Ta pobjeda bi značila puno u obrani naslova a i začepila bi usta zlonamjernicima koji nas pokušavaju uzdrmati stvarima koje nemaju veze sa sportom", kazao je Pero Stojkić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi