Baka Slišković je najviše vjerovao Musiću i Bajramoviću
Foto: EPA.eu

Kvalifikacije za EURO 2004

Baka Slišković je najviše vjerovao Musiću i Bajramoviću

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u svom drugom pokušaju da se plasira na Evropsko prvenstvo zaustavljena je u posljednjem kolu kvalifikacija.

Imali su izabranici tadašnjeg selektora našeg nacionalnog tima Blaža Sliškoviića pravu meč loptu. U posljednjem kolu kvalifikacija za plasman na EURO u Portugalu na Olimpijskom stadionu Koševo reprezentativcima Bosne i Hercegovine bila je neophodna pobjeda.

Ipak, puno Koševo nije prepalo Dance, koji su na kraju izborenim remijem (1:1) srušili san svih Bosanaca i Hercegovaca da svoju nacionalnu selekciju gledaju na jednom velikom turniru.

U kvalifikacionom ciklusu od osam utakmica najveću minutažu imao je tadašnji lijevi bek naše selekcije. Vedin Musić odigrao je svih osam susreta, a samo u duelu sa reprezentacijom Norveške je zamijenjen u 69. minuti. Musić je na terenu u ovim kvalifikacijama proveo ukupno 699 minuta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jedini igrač koji je pored Musića nastupio u svih osam mečeva kvalifikacija je bivši fudbaler Schalkea Zlatan Bajramović. Nekadašnji sjajni veznjak naše reprezentacije, koji danas radi kao trener u HSV-u, u ovom ciklusu na terenu je proveo 631 minut. 

Po sedam nastupa u kvalifikacijama upisali su Mirsad Hibić, Muhamed Konjić, Vladan Grujić i Mirsad Bešlija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti