Bakayoko i Kessie se oglasili, Gattuso razmatra da im zabrani društvene mreže

'Rat' Milana i Lazija

Bakayoko i Kessie se oglasili, Gattuso razmatra da im zabrani društvene mreže

E. Škorić

Ružne scene obilježile su pobjedu Milana nad ekipom Lazija (1:0) u derbiju 32. kola Serije A.

Na kraju meča došlo je do obračuna među igračima, a kada se to sve smirilo, Milanovi igrači Bakayoko i Kessie slavili su tri boda noseći u rukama dres stopera Lazija Acerbija.

Acerbi je u najavi utakmice govorio kako je Lazio u svim segmentima bolji od Milana, na šta mu je Bakayoko odgovorio sa: "Ok, vidimo se u subotu". Naravno, kada mu je servirao hladnu osvetu, odlučio ga je isprovocirati dresom.

Nakon što su slike incidenta sa dresom postale viralne, Acerbi se vratio u društvene medije kako bi se pozabavio time.

„Razočaran sam jer sam zamijenio dres kako bih okončao to pitanje. Poticanje mržnje nije sport, već znak slabosti", poručio je Acerbi.

Bakayoko i Kessie su se izvinili Acerbiju.

"Bilo je to u šali. Nisam želio da nekog uvrijedim. Izvinjavam se Acerbiju ako se osjeća uvrijeđeno", kazao je Bakayoko.

 "Moje najiskrenije izvinjenje Acerbiju, poštovanje za sve", napisao je Kessie.

Situaciju je komentarisao i trener Rossonera Gennaro Gattuso.

“Izvinjavamo se zbog toga. Došlo je vrijeme da veliki klubovi počnu da ograničavaju račune društvenih medija svojih profesionalaca. Trebalo bi da se više koncentrišu na trening nego da se okreću palčevima na svojim telefonima".

Dao je zanimljiv komentar i na tuču na kraju meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nekada, kada sam bio igrač, drugačije sam gledao na ove stvari i lako bi se 'zapalio'. Iz ove perspektive to je drugačije. Mogao sam i sam krenuti na nekoga, opaliti nekome šamar, pa bi mi taj neko vratio... Uostalom, svi ti momci danas su više u teretani nego ja", poručio je Gattuso.

Milan i Lazio će se ponovo sastati 24. aprila u drugoj utakmici polufinala Kupa Italije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VelaHavle
Zbog ove bahatosti oatat cete bez lige sampiona... garantujem.. mozda nece Lazio otici, ali nece ni Milan sigurno... fusbal je kao bumerang, sve se vrati... bijedno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi