Bakin pečat Velsu: Bola, Bola, reci Balji da se ne zaj..aje

Legendarna Bakina poruka nastala

Bakin pečat Velsu: Bola, Bola, reci Balji da se ne zaj..aje

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj prvi duel sa večerašnjim protivnikom, selekcijom Velsa, odigrala je sada već davne 2003. godine.

Tog 13. februara Zmajeve je sa klupe predvodio selektor Blaž Slišković, a utakmica ja završena bez pobjednika, rezultatom 2:2. Naš nacionalni tim je dva puta imao vodstvo. Prvo je za 1:0, već u 5. minuti utakmice pogodio sadašnji član stručnog štaba reprezentacije Elvir Baljić, a nakon što su Velšani izjednačili novo vodstvo selekciji naše domovine donio je Sergej Barbarez.

Ovaj susret mnogi pamte po, gotovo legendarnoj, poruci selektora upućenoj tadašnjem fudbaleru Real Madrida, već pomenutom Elviru Baljiću.

"Bola, Bola, Bola (Elvi Bolić op.a)...", vrištao je temperamentni Mostarac, a kada se pridobio pažnju svog napadača ispalio je: "Reci Balji (Elvir Baljić op.a) da se ne zaj..aje".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mnogi bi možda i zaboravili ovu utakmicu sa Velsom, ali ova zanimljiva poruka koja je otišla u eter zbog blizine mikrofona zauvijek je obilježila ovu utakmicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.