Posljednja provjera

Baković: Posljednji protivnik Zmajeva je U-21 tim Santosa

Generalni sekretar N/FSBIH Jasmin Baković u posljednje vrijeme bio je angažovan na usaglašavanju posljednjih detalja oko plana priprema fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kako u našoj domovini, tako i tokom boravka na turneji u Sjevernoj i na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Americi.

"Plasman fudbalske reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo je ogromna stvar za ovu državu. Mi smo sigurni da će imati pozitivne efekte i da će biti u funkciji integracije, te da će svi građani ove države navijati za našu reprezentaciju, a isto tako i građani susjednih država. Imamo informacije da će Brazilci biti naklonjeni našoj reprezentaciji, te da ćemo tamo uživati simpatije domaće publike. Pogotovo u utakmici protiv Argentine možemo očekivati veliku podršku na stadionu Marakana, i sigurno će najveći broj ljudi na stadionu biti Brazilci", rekao je Baković.

N/FSBiH je već objelodanio saradnju sa novim tehničkim sponzorom, a Zmajevi će na Mundijalu debitovati u Adidasovoj opremi. Ugovor sa uglednim sportskim brendom iz Njemačke na snagu stupa 1. juna, tako da će reprezentativci BiH sve do 31. maja nositi opremu Legea.

"Poznato vam je da pripreme počinju 15. maja u hotelu Hercegovina na Ilidži, a sljedeća aktivnost je prijateljska utakmica A i U-21 tima koja je planirana za 22. maja sa početkom u 17:30. Treninzi će biti obavljani na tri stadiona, ali prevashodno na stadionu u Hrasnici jer je on lokacijski najbliži našeg hotelu na Ilidži gdje će reprezentacija biti smještena. Mi smo već poduzeli određene mjere kada se radi o terenu u Hrasnici, tako da smo u dogovoru sa FK Famos sve njihove utakmice 'izmjestili' sa ovoga stadiona", istakao je generalni sekretar N/FSBiH, te dodao:

"Odlazak za Sjedinjenje Američke Države je planiran 27. maja čarter letom za Frankfurt, a potom za Chicago i St. Louis. Naša naredna utakmica je 30. maja protiv Obale Slonovače u St. Louis u 19:30 po lokalnom vremenu. Dan kasnije reprezentacija se vraća u Chicago gdje 3. jula igramo protiv Meksika u 20:30 po lokalnom vremenu. 5. juna navečer je planiran polazak za Sao Paolo, a 6. ujutro je planirano da stignemo u našu bazu Guaruža koja je udaljena nekih 100 kilometara od Sao Paola".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za kraj Baković je rekao da će U-21 Santosa biti posljednji protivnik i posljednja provjera za Zmajeve pred početak Mundijala, a utakmica je na programu 9. juna u 18 sati po lokalnom vremenu.

"Na svaku utakmicu će reprezentacija iz našeg trening kampa putovati dva dana ranije. Ukoliko se naša reprezentacija, što svi i želimo, plasira u naredni krug planirano je da ostanemo u prvobitnoj bazi jer su oba stadiona na kojima bi igrali u blizi", rekao je Baković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti