Prijateljska utakmica sa brazilskim klubom?

Baković: Razmatramo ponudu Santosa

Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković potvrdio nam je kako bi Zmajevi pred početak SP-a mogli odigrati utakmicu sa Santosom.

Baković je najprije predstavio okvirno plan za prijateljske utakmice naše nogometne reprezentacije, koja se priprema za odlazak u Brazil na Mundijal.

"Okvirni plan je poznat. Još uvijek nismo definisali ugovorno sve odnose. Protiv Egipta se igra petog marta u Innsbrucku, što svi znamo, 30. maja u St. Louisu protiv Obale Slonovače i 3. juna u Chicagu protiv Meksika. To je ono što je definisano", rekao je Baković u razgovoru za SportSport.ba, te dodao:

"Odlazak u Sjedinjene Američke Države je planiran za 27. maj. Od 5. do 15. juna ćemo boraviti u našem trening-kampu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prijateljska utakmica protiv Santosa? 

"Tačno je da smo u pregovorima, ali nije još izvjesno. Postoji mogućnost, ali ne mogu potvrditi da će biti odigrana. Selektor Sušić je planirao odigravanje jedne utakmice nakon ovih utakmica u SAD kao posljenji test pred utakmicu s Argentinom. Imamo ponudu na stolu i razmatramo je... Postoji mogućnost svakako, ali vidjet ćemo", dodao je Baković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.